Άδωνις Γεωργιάδης αποκλειστικά στο pagenews.gr: Το Βερολίνο δεν θεωρεί τον Τσίπρα αξιόπιστο συνομιλητή


Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε αποκλειστικά στο pagenews.gr και σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Ο κ. Γεωργιάδης έριξε τα "πυρά" του στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ κακή». Ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας υπογράφει δύο-δύο τα μνημόνια για να μείνει στην εξουσία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντά αν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και -μεταξύ άλλων- σημειώνει ότι «η συμφωνία για το χρέος θα είχε ολοκληρωθεί, αν ο κ. Τσίπρας δεν έριχνε την τότε κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί τι είναι αυτό που μπορεί να υποσχεθεί η ΝΔ και να το τηρήσει μετεκλογικά, μιλάει για το τι διαφορετικό θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να "πείσει" τους δανειστές να αλλάξουν ρότα, ενώ μιλάει επίσης για την κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη, καθώς και για την υπόθεση της συνομιλίας Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξή του στο pagenews.gr:

1. Πώς είδατε το αποτέλεσμα του Eurogroup; Το περιμένατε;

Δυστυχώς, ήταν μια πάρα πολύ κακή συμφωνία. Είχαμε μεν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - αποφύγαμε δηλαδή τη χρεοκοπία- αλλά ο ελληνικός λαός φορτώθηκε με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων, με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δις ευρώ για μετά το τέλος του προγράμματος. Αυτό σημαίνει περισσότερους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή μια διαρκή λιτότητα χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

Το ότι ήταν κακή η συμφωνία δεν το λέμε εμείς, το λένε οι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata, το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή, ενώ το 75% υποστηρίζει ότι δεν ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Δυστυχώς, ήταν μια πάρα πολύ κακή συμφωνία. Είχαμε μεν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - αποφύγαμε δηλαδή τη χρεοκοπία- αλλά ο ελληνικός λαός φορτώθηκε με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων, με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δις ευρώ για μετά το τέλος του προγράμματος.


2. Ο Πολωνός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την Ελλάδα de facto αποικία της Γερμανίας. Το politico λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποχωρήσει στις αξιώσεις των δανειστών. Αν είναι έτσι, τι διαφορετικό μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση ΝΔ;

Η Ελλάδα δεν είναι «de facto αποικία» καμίας χώρας. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να παρουσιάζει έτσι τη χώρα του, κυρίως για εσωτερική κατανάλωση, μετά τις συνεχείς διαπραγματευτικές ήττες του ιδίου και της κυβέρνησής του, αυτό είναι δική του υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας έχει υπαναχωρήσει από όλες τις αρχικές θέσεις του και έχει ψηφίσει τα πάντα από αγάπη για την εξουσία. Έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία του. Για να μπορέσει η χώρα να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμιστική ατζέντα και ένα συνολικό πρόγραμμα αλλαγών, το οποίο θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τα Μνημόνια. Δεν θα αφορά μόνο τα ζητήματα της οικονομίας, αλλά συνολικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους και της κοινωνίας γενικότερα. Μόνο τότε θα μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει και πάλι με θετικό πρόσημο.

3. Γιατί κατά τη γνώμη σας η Μέρκελ και ο Σόιμπλε κρατούν αυτή τη στάση έναντι της Ελλάδος; Είναι μόνο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους ή έχει και "τιμωρητικά" χαρακτηριστικά η στάση τους;

Ο κ. Τσίπρας μάλλον έχει «αυτοκαταστροφικές τάσεις», δεν εξηγείται αλλιώς. Όταν του λέγαμε όλοι να κλείσει την αξιολόγηση πολύ πριν από τις γερμανικές εκλογές, πήρε την απόφαση να παίξει ένα στοίχημα. Δυστυχώς, αυτό το στοίχημα το πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός. Τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σόιμπλε δεν βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Τη μία μέρα λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια και την άλλη μέρα, τα υπογράφει δύο – δύο προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Έχει καταντήσει πλέον γραφικός και η εικόνα αυτή ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Είδαμε όλοι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής να εισέρχεται στην αίθουσα και να μην τον χαιρετάει κανείς. Αυτό τον Πρωθυπουργό θέλουμε για τη χώρα μας;

Ο κ. Τσίπρας μάλλον έχει «αυτοκαταστροφικές τάσεις». Όταν του λέγαμε όλοι να κλείσει την αξιολόγηση πολύ πριν από τις γερμανικές εκλογές, πήρε την απόφαση να παίξει ένα στοίχημα. Δυστυχώς, αυτό το στοίχημα το πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός. Τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σόιμπλε δεν βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν αξιόπιστο συνομιλητή.

4. Τελικά η ΝΔ τι πιστεύει; Είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος ή όχι; Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επέμενε ότι είναι βιώσιμο.

Η βιωσιμότητα του χρέους μιας χώρας δεν μπορεί να βασιστεί σε μια μονοδιάστατη αριθμητική ανάγνωση. Επίσης, η προοπτική του χρέους δεν είναι ανεξάρτητη από την συμπεριφορά και την ικανότητα της κυβέρνησής της. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, το χρέος έγινε λιγότερο βιώσιμο.

Επειδή αναφερθήκατε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να σας θυμίσω ότι, τον Νοέμβριο του 2012, που δόθηκε η υπόσχεση για το χρέος, Πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Η συμφωνία για το χρέος θα είχε ολοκληρωθεί, αν ο κ. Τσίπρας δεν έριχνε την τότε κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη λύση του χρέους και την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Καλούμε, επίσης, τους εταίρους μας να εφαρμόσουν τα συμφωνημένα. Όμως, πρώτοι εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να ορθοποδήσει και πάλι η χώρα. Διότι η μειωμένη αξιοπιστία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείθει με τον λόγο του; Ή το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, οφείλεται σε αρνητική ψήφο έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν εκλογές σήμερα, το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Ν.Δ. θα ήταν μια ιδιαιτέρως πιθανή εξέλιξη. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία μεγάλη απάτη και ότι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

6. Οι ψηφοφόροι έχουν "καεί" πολλές φορές, έχουν διαψευστεί οι προσδοκίες τους από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις. Τι μπορεί να υποσχεθεί η ΝΔ και να το τηρήσει μετεκλογικά;

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει μάθει από τα λάθη της. Δεν πρόκειται να υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες, όπως έκανε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να το κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Κάθε μέρα λέει και κάτι διαφορετικό. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς και σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού. Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενώσει όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου με έναν και μοναδικό στόχο: να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων, που έχουν υποφέρει ιδιαίτερα από την κρίση, τα τελευταία χρόνια.

7. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε πως η Ελλάδα έχει ένα πρόβλημα: Οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια στο λαό. Πείτε λοιπόν την αλήθεια: Πότε και από ποιον/ποιους δημιουργήθηκε το οικονομικό πρόβλημα στη χώρα; Θα βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια; Πώς και πότε;

Δυστυχώς, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δίκιο. Και έλεγε αλήθειες, όσο λίγοι πολιτικοί. Πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας υπήρξε ανέκαθεν ο λαϊκισμός. Ένα διαχρονικό «λεφτά υπάρχουν», αλλά με δανεικά.

Σε οικονομικούς όρους, όλοι γνωρίζουμε πια ότι η ρίζα του οικονομικού προβλήματος της χώρας βρίσκεται στον υπέρμετρο δανεισμό την δεκαετία του 1980. Το 1980, το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 22,6% σε σχέση με το ΑΕΠ. Το 1989, είχε υπερτριπλασιαστεί.

Με την παρούσα Κυβέρνηση, κάθε πρόβλεψη για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι δυσοίωνη. Αν η χώρα δεν προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις και δεν μειώσει άμεσα τη φορολογία, η οικονομία δεν θα αναπνεύσει. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

8. Δεν έχει αρθρώσει η ΝΔ πειστικό αντίλογο για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνει πιο ξεκάθαρο μιλώντας ανοικτά για τα λάθη και τις υπερβολικές απαιτήσεις τους;

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σταματήσει να αναδεικνύει και να στηλιτεύει τα λάθη, όπως τους λάθος πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα και πολλά άλλα. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται, η μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν οι δανειστές τις δικές τους δεσμεύσεις», αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012. Αλλά από εμάς μην περιμένετε δηλώσεις τύπου «Go back, Madame Merkel». Μην περιμένετε η Νέα Δημοκρατία να γίνει μέρος του λαϊκισμού, που τυράννησε τη χώρα μας.

9. Προεκλογικά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί πολλά. Στην πράξη - είτε από αφέλεια όπως είχε πει ο ίδιος, είτε από διάθεση να παραμείνει στην καρέκλα όπως τον κατηγορείτε εσείς - τα πήρε όλα πίσω. Πέρασε όλα τα μέτρα που ήθελαν και όμως δεν μας δίνουν τη λύση που ζητούμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι διαφορετικό θα πράξει για να "πείσει" τους δανειστές να αλλάξουν ρότα;

Όπως προείπα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Για να μείνει στην καρέκλα, είπε «ναι» σε όλα. Εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Πιστεύουμε στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στην φιλελεύθερη οικονομία που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν επενδύσεις. Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ατζέντα. Είμαστε έτοιμοι για βαθιές τομές στην οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Έτσι θα πείσουμε τους δανειστές ότι είμαστε αξιόπιστοι.

10. Ακόμη και με την ελάφρυνση χρέους που ζητά το ΔΝΤ αρχίζουν να πείθονται ολοένα και περισσότεροι ότι το πρόγραμμα "δεν βγαίνει". Ολοι έχουν την αίσθηση ότι κουβαλάμε νερό στον πίθο των Δαναΐδων. Παράλληλα ενισχύεται ο ευρωσκεπτικισμός στην Ευρώπη. Φοβάστε ότι αν γίνονταν σήμερα δημοψήφισμα για την παραμονή μας στην ευρωζώνη, θα υπερίσχυε το "όχι";

Μετά το πείραμα ΤσίπραΚαμμένου δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι ο λαός κατάλαβε και δυστυχώς, κατάλαβε για τα καλά τη λάθος επιλογή του. Σήμερα, η κατάσταση δεν είναι ίδια με το καλοκαίρι του 2015. Τώρα είναι ευθύνη του πολιτικού κόσμου να εξηγήσει τα οφέλη του ευρώ και της Ε.Ε. γενικότερα. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι θα βιώναμε την κρίση πολύ χειρότερα αν δεν ήμασταν στο ευρώ. Με το ξέσπασμα της κρίσης, θα είχαμε χρεοκοπήσει και θα είχαμε πρόσβαση σε φάρμακα και τρόφιμα με το δελτίο.

Η οικονομία μας υποφέρει εδώ και δεκαετίες από τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις, τη γραφειοκρατία και την πολυνομία. Φταίει το ευρώ που σε όλη την μεταπολίτευση η Ελλάδα δεν είχε σταθερό φορολογικό πλαίσιο; Φταίει το ευρώ που η Ελλάδα βρίσκεται στην 100ή θέση στον δείκτη επιχειρηματικότητας «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας; Έχω απέραντη εμπιστοσύνη πια στον ελληνικό λαό. Η μόνη θετική συμβολή του διδύμου Τσίπρα – Καμένου είναι ο θάνατος του λαϊκισμού σε αυτή τη χώρα.

11. Η αντιπαράθεσή σας με τον Παύλο Πολάκη έχει ξεφύγει από τα όρια και έχει περάσει σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί; Έχετε μετανιώσει για κάτι από αυτή την κόντρα;

Δεν υπάρχει καμία προσωπική κόντρα με τον κ. Πολάκη. Έχω πει πολλές φορές ότι ο ο κ. Πολάκης είναι το αληθινό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Είναι ο άνθρωπος που έχει επιλεγεί για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά. Να καθυβρίζει - με πεζοδρομιακές εκφράσεις- τους πολιτικούς του αντιπάλους και να πετάει λάσπη. Μόνο που η λάσπη επιστρέφει πάνω του. Η μοναδική φορά που ξέφυγα από τα όρια, ήταν όταν εξύβρισε αδίκως τη σύζυγό μου.

12. Για την υπόθεση της συνομιλίας Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη γιατί ακριβώς κατηγορείτε τον υπουργό Άμυνας; Το Μαξίμου μιλά για συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσής του από την ΝΔ. Γιατί δεν καταθέτετε πρόταση μομφής εναντίον του στη Βουλή;

Έχετε ακούσει ποτέ εν ενεργεία υπουργό να μιλάει με ισοβίτη στη φυλακή και να τον καθοδηγεί τι θα πει και τι όχι στην κατάθεσή του; Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του. Όσο το Μαξίμου συγκαλύπτει τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, τόσο ταυτίζεται με τις έκνομες συμπεριφορές του. Όσο για τις προτάσεις μομφής δεν ανακοινώνονται στα Μ.Μ.Ε., αλλά κατατίθενται στη Βουλή την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του.

13. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε άθλια υπόθεση το Νoor1 μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Για το θέμα Καμμένου, η απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης ήταν πως η πρόθεση του υπ. Αμυνας ήταν να διευκολύνει την υπόθεση. Το Μαξίμου αφήνει υπαινιγμούς ότι η ΝΔ αντιδρά γιατί στην υπόθεση υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;. Τι απαντάτε;

Να διευκολύνει την υπόθεση, πως; Παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης; Αυτό έχει να πει ο κ. Κοντονής; Προτρέπει δηλαδή και τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης να πράξουν το ίδιο, σε αντίστοιχες περιπτώσεις; Οι κ.κ. Καμμένος και Τσίπρας είναι έκθετοι στα μάτια του ελληνικού λαού. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για την αξιωματική αντιπολίτευση. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Εάν κάποιος επιχειρηματίας, στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μαρινάκης, είναι ένοχος να πάει φυλακή, αλλά το αν είναι ένοχος θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και όχι ο Υπουργός Άμυνας. Άλλο πράγμα η υπόθεση σκευωρίας εκ μέρους του κ. Καμμένου και άλλο η υπόθεση «Noor 1», η οποία θα κριθεί από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Keywords
αδωνις γεωργιαδης, τσιπρας, βερολινο, αδωνις, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, doing business, χρεος, καμμενος, δις, σημαίνει, συριζα, ελλαδα, νέα, μερκελ, σόιμπλε, εξηγείται, εκλογες, βιωσιμότητα, σαμαρας, βενιζελος, λύση, δημοσκοπηση, οφείλεται, αεπ, ΔΝΤ, δημοψηφισμα 2015, καλοκαιρι, business, τραπεζες, βουλη, μαρινακης, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, χρεοκοπια, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, μιλα, το στοιχημα, το θεμα, αεπ, γνωμη, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, θανατος, θεμα, κοντρα, οικονομια, παιχνιδια, προγραμμα, ψεματα, ωρα, αγαπη, ανθρωπος, ατζεντα, βιωσιμότητα, βρισκεται, γινει, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, δις, δοθηκε, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκφρασεις, ενεργεια, εξελιξη, εξηγείται, επενδυσεις, ερευνα, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, υποθεση, θεσεις εργασιας, θετικο, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λύση, λογο, μαξιμου, ματια, μητσοτακης, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, νερο, παντα, ορια, οφείλεται, ριζα, ροτα, συγκεκριμενα, συζυγο, σόιμπλε, σχεδιο, τι ειναι, υγιεις, φυλακη, φαρμακα, φορολογια, φταιει, φορα, χειροτερα, κωνσταντινος, δικιο, ελληνικα, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακου, μεινει, πακετο, σημαίνει, θεσεις, υπεροχη
Τυχαία Θέματα