Έξαλλη γνωστή ηθοποιός – Τα βάζει με τις ξανθιές Θεσσαλονικές: Κύριε Μπουτάρη, μαζέψτε τες!

Με εκφράσεις όπως «έχετε μπόλικες ανάλογες εκεί πάνω», «θα πράξετε θεάρεστον έργο», «Μαντρώστε τες στο Σάννυ, και φιμωμένες ακόμα καλύτερα», η ηθοποιός που έγινε γνωστή όταν φιλοξένησε δύο πρόσφυγες, κατακεραυνώνει ότι δεν την αρέσει

Έξαλλη έγινε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού με μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη, που την προσέβαλλε για την αθηναϊκή της καταγωγή και την εμφάνισή της. Η ηθοποιός, που έγινε γνωστή από την παρουσία της σε καθημερινές τηλεοπτικές σειρές, αλλά κυρίως από την κίνησή της να φιλοξενήσει

στο σπίτι της δύο πρόσφυγες, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει στους φίλους της στο facebook ένα περιστατικό, έναν πολύ χαρακτηριστικό διάλογο που είχε με μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη για το… αιώνιο ερώτημα, «Αθήνα ή Θεσσαλονίκη»!

Η Δώρα Χρυσικού όμως δεν μένει στην απλή παράθεση του διαλόγου – «και τα συμπεράσματα δικά σας», όπως λέει η έκφραση, αλλά εμπλούτισε το κείμενό της με ένα σωρό σχόλια και χαρακτηρισμούς, σε σημείο που καταλήγει με προτροπή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη: «Κύριε Μπουτάρη μαζέψτε τες. Έχετε μπόλικες ανάλογες εκεί πάνω . Θα πράξετε θεάρεστον έργο. Η τουλάχιστον μαντρώστε τες στο Σάννυ. Αν γίνετε (sic) δε και φιμωμένες ακόμα καλύτερα»!

Όλα αυτά δε, λαμβάνουν χώρα στην όμορφη Ιθάκη, την πατρίδα της ηθοποιού, ένα ήρεμο νησί στο Ιόνιο, που προφανώς… φιλοξενεί τόσο Αθηναίους όσο και Θεσσαλονικιούς, χωρίς διακρίσεις βάσει εμφάνισης, παρά τις συμβουλές της Δώρας Χρυσικού, που επέλεξε να προκρίνει το δικό της «φορεματάκι με σαγιονάρα» αντί της «πέτρας του σκανδάλου». Όπως άλλωστε περιγράφει η ίδια, «το στυλ βορεια Ελλαδα απαρτιζεται απο ξανθο μαλλί εξτενσιον το οποιο ομως δεν εστρωσε καλά στο ισιωμα( τι να σου κανω μανα μου εχουμε υγρασια στο νησι) , πλατφορμα για στανταρακι διαστρεμμα με πολυχρωμη λιβελουλα ( δεν κανω πλακα, ξερω απο εντομα, το χα δει καποτε σε φλατ, τον ιδιο τρομο μου χε προκαλεσει) , τζην φουστα κολλητη στη λαλακα ( φρικη) και το καλυτερο , μπλουζακι εφαρμοστο με παγετα ανανα, χρυσουλοπρασινί ( επισης δεν κανω πλακα) . Ασορτι κρικος μεγεθος χουλαχουπ χρυσος και μπορειτε να λιποθυμησετε . Ολα αυτα δε στην Ιθακη ( no Myconos) , Ιουνη μηνα που μονο κατι μελετητες του Ομηρου ερχονται και γενικα ειναι πολυ χαλαρα και κουλ».

Τέλος στην ανάρτησή της η Δώρα Χρυσικού δεν παραλείπει να εμπλέξει στην κόντρα… κι άλλες περιοχές της Ελλάδας: «Τωρα πως βρεθηκε η ορκα εδω δεν γνωριζω ισως πηγαινε για Αγρινιο και μπερδευτηκε και περασε απεναντι. Αλλωστε και κατι αλλες Θεσσαλονικιες στην Κουβα το 2010 εψαχναν στην Πλατεια της Επαναστασης τον Jon Bon Jovi».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Δώρας Χρυσικού:

Λοιπον αυτο θα το μοιραστω μαζι σας , οχι τιποτα αλλο για να εχω μαρτυρες υπερασπισης στο δικαστηριο οπου θα συρθω το πιθανοτερο για ξυλοδαρμό. Είμαι στο ωραιο μου νησι την Ιθακη κι εχω βγει η δολια για ενα ποτο, αυτην την υπεροχη νυχτα που δεν φυσαει και το λιμανι ειναι ενα ποιημα. Καθομαι λοιπον ησυχα ησυχα με μια παρεα που οι μισοι μιλανε ελληνικα οι αλλοι μισοι ομως ειναι απο την αλλοδαπη και μιλανε αγγλικα. Διπλα μας καθεται αγνωστη ξανθια (τι λεγαμε;;;) με την παρεα της. Θα σας παραθεσω μονο το ακουστικο ντοκουμεντο , το οπτικο το αφηνω για αργοτερα. Για ευκολια ο διαλογος θα παει ως εξης Δ = εγώ , Α= η αγνωστη ξανθιά.
Δ: κατι λεω στα αγγλικά και μετα παραγγελνω ελληνικα
Α: ελληνοαμερικανα είσαι;
Δ: οχι απο εδω.
Α: μπραβο το νησι φροντιστηρια Αγγλικων
Δ: δεν μενω στο νησι , η καταγωγη μου ειναι απο εδω. ( σ αυτο το σημειο εχω καταλαβει οτι εχω να κανω με βουρλο ολκης αλλα παναθεμα με δεν το βουλωνω)
Α: που μενεις;
Δ: στην Αθηνα
Α: χα α χα ( γελαει) επρεπε να το καταλαβω.
Δ: ( αρχιζω και φορτωνω) αληθεια ; απο τι;
Α: απο το στυλ φυσικά. Ειναι πολυ αθηναικό . Απλό. Πολύ απλό. ( ως μομφη το ειπε)
Δ: ( ξερω οτι θα γινει μακελειο αλλα συνεχιζω για καποιο λογο) . Εσυ απο που εισαι;
Α: απο Θεσσαλονικη .
Δ : ( ω ρε φιλε σκεφτομαι , παω να πω φαινεται απο το στυλ λατερνα , αλλα συγκρατουμαι)
Στο σημειο αυτο πρεπει να κανω δυο διευκρινισεις . Το απλο στυλ που ειπε η κυρα ειναι ενα απλο φουστανακι, σαγιοναρες και καθολου μακιγιαζ εννοειται . Τωρα το στυλ βορεια Ελλαδα απαρτιζεται απο ξανθο μαλλί εξτενσιον το οποιο ομως δεν εστρωσε καλά στο ισιωμα( τι να σου κανω μανα μου εχουμε υγρασια στο νησι) , πλατφορμα για στανταρακι διαστρεμμα με πολυχρωμη λιβελουλα ( δεν κανω πλακα, ξερω απο εντομα, το χα δει καποτε σε φλατ, τον ιδιο τρομο μου χε προκαλεσει) , τζην φουστα κολλητη στη λαλακα ( φρικη) και το καλυτερο , μπλουζακι εφαρμοστο με παγετα ανανα, χρυσουλοπρασινί ( επισης δεν κανω πλακα) . Ασορτι κρικος μεγεθος χουλαχουπ χρυσος και μπορειτε να λιποθυμησετε . Ολα αυτα δε στην Ιθακη ( no Myconos) , Ιουνη μηνα που μονο κατι μελετητες του Ομηρου ερχονται και γενικα ειναι πολυ χαλαρα και κουλ. Τωρα πως βρεθηκε η ορκα εδω δεν γνωριζω ισως πηγαινε για Αγρινιο και μπερδευτηκε και περασε απεναντι. Αλλωστε και κατι αλλες Θεσσαλονικιες στην Κουβα το 2010 εψαχναν στην Πλατεια της Επαναστασης τον Jon Bon Jovi.
Δ: ( αντι βρισιδιου και σε εναν παροξυσμο ευγενειας και πολιτισμου λεω) : Α πολυ ωραια . Την αγαπω πολυ τη Θεσσαλονικη .
Α: Λογικο. Ολοι οι Αθηναιοι το ιδιο λενε. Ξερουμε να ζουμε εμεις . Εσεις στην Αθηνα βρε παιδι μου μες στο αγχος και την ξενερωσια.
Δ: ε δεν ειναι ακριβως ετσι ( η ψυχραιμια μου ειναι μνημειωδης) . Η Αθηνα εχει οντως πιο
γρηγορους ρυθμους αλλα ειναι ενδιαφερουσα πολη, με ιστορια, εναλλαγες… ( τι το θελα για την ιστορια; νομιζα κι εγω οτι μιλουσα στη Γλυκατζη Αρβελερ)
Α: ελα καλε τωρα. α πως σε λενε αληθεια; τελος παντων ! (Συνεχιζει η λαιλαπα του βορρά) Μια ακροπολη εχετε και σιγα τ αυγά. Κι ολο χαλασμενη ειναι.
Ε ενταξει παιδια εκει τερματισα. Προσποιηθηκα διαρροια κι εφυγα για να μην καταληξω στο τμημα. Ναι κουκλα μου , ενταξει σαν το Σαννυ τιποτα. Ας τα διαλα μανταμ. Ηρθα εγω στο σπιτι σου να σε βρισω;
Αντε πηγαινε στο χωριο σου κουκλα μου , γιατι θα ξεχασω την καλή ( πως το πες; ) αθηναικη μου καταγωγη και θα σου βγαλω το εξτε τριχα τριχα. Ουτε στον χειροτερο εχθρο μου τοση βλακεια. Κυριε Μπουταρη μαζεψτε τες. Εχετε μπολικες αναλογες εκει πανω . Θα πραξετε θεαρεστον εργο. Η τουλαχιστον μαντρωστε τες στο Σαννυ. Αν γινετε δε και φιμωμενες ακομα καλυτερα. Απο μια πολλαπλως παθουσα πρωτευουσιανα. Ευχαριστώ!
ΥΓ: Α κοριτσια μην το ξεχασω., την μπιζουτιερα και το βαλιτσακι με το μακιγιαζ τα αφηνουμε σπιτι οταν παμε :
1 για καφε
2 στη θαλασσα
3 στο φουρνο, μπακαλη, χασαπη , περιπτερο . Ειδικα στη λαική, μαργαριταρι και λαική δεν πανε μαζι. Είναι ταξικο ατόπημα( θα σου εξηγησω αλλη φορα τι σημαινει ταξικο ατοπημα)
4 στη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΟΠΥΥ, λοιπες δημοσιες υπηρεσιες
5 στο γιατρό, φαρμακείο , Γερμανός , κλπ

Βγαλε μια μερα το διαμαντικο, την αλλη το Bulgari ρολοι, αφησε την τριτη στο σπιτι την μασκαρα και την επομενη το μπροντοροδοκοκκινο κραγιον , να πως γινεται επανασταση. Κοριτσια σας θελω απλες , λιτες , κι απεριττες. Τσιτι, και ελαστικος επιδεσμος. Σαν τις φιλες σας στο Survivor!

Keywords
ηθοποιος, κυριε, ξανθιες, jon bon jovi, bon jovi, το νησι, τι σημαινει, θεσσαλονικη, facebook, αθηνα, sic, στυλ, βορεια, ελλαδα, ξανθο, εξτενσιον, υγρασια, νησι, πλακα, εντομα, ιδιο, ασορτι, μπορειτε, ιθακη, ερχονται, χαλαρα, κουλ, ορκα, πηγαινε, αγρινιο, κουβα, jovi, ωραιο, δολια, ποτο, υπεροχη, νυχτα, ποιημα, ησυχα, ελληνικα, φροντιστηρια, επρεπε, μομφη, γινει, μακελειο, λογο, φιλε, ειπε, σαγιοναρες, μακιγιαζ, παιδι, αγχος, ψυχραιμια, νομιζα, λαιλαπα, Ακρόπολη, παιδια, διαρροια, τμημα, ηρθα, σπιτι, κυριε, γινετε, παμε, φορα, δεη, ευδαπ, εοπυυ, φαρμακεια, bulgari, ρολοι, τριτη, γινεται, survivor, γερμανος, bon jovi athens, www.facebook.com, μακελειο, τι σημαινει, δωρα, ευδαπ, ιθακη, ιονιο, νησι, bon jovi, bulgari, αυγα, αγρινιο, αγχος, ασορτι, βορεια, γινει, γινεται, διευκρινίσεις, διαρροια, δολια, εγινε, ειπε, εκφρασεις, εκφραση, εντομα, εμφάνιση, εξτενσιον, επρεπε, ερχονται, υγρασια, ιδια, ιδιο, ησυχα, κειμενο, κινηση, κουλ, κουβα, λαιλαπα, μακιγιαζ, μομφη, μπορειτε, νυχτα, νομιζα, ξανθο, ποιημα, ολκής, ομορφη, ορκα, παιδι, παιδια, παμε, πηγαινε, πλακα, ρολοι, σαγιοναρες, σειρες, σπιτι, στυλ, σχολια, τμημα, τριτη, φαρμακειο, φιλε, φυσικα, φροντιστηρια, φορα, ψυχραιμια, ελληνικα, γινετε, ηρθα, χωρα, jon bon jovi, jovi, κοπελα, ποτο, σημαίνει, σωρο, υπεροχη, ωραιο, χαλαρα
Τυχαία Θέματα
Έξαλλη, Θεσσαλονικές, Κύριε Μπουτάρη,exalli, thessalonikes, kyrie boutari