Novartis: Η δήλωση του Πάιατ, το FBI, η διάψευση του Μαξίμου και το retweet


Ο Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Τζέφρι Πάιατ αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην υπόθεση Novartis, τόνισε πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται

σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».



Διαψεύδει το Μαξίμου

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει τη Νέα Δημοκρατία. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να προϊδεάσει για την «γραμμή αμύνης» του Μαξίμου.

«Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Αυτά που προέκυψαν είναι από διαρροές της ΝΔ, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βουλή.

Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε ενημερωτικό σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον κ.Τζ.Πάιατ και ο ίδιος ο πρεσβευτής, (όπως λέει το Μαξίμου) διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Οπως αναφέρει μάλιστα:

«Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως ο Τζέφρι Πάιατ έχει κάνει retweet στον προσωπικό του λογαριασμό την είδηση με την ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας.



Keywords
Τυχαία Θέματα