Elon Musk: Σχέδια για τεχνολογία διεπαφής μεταξύ ανθρώπινου εγκεφάλου - υπολογιστή


​Ο Elon Musk, πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευφυή και πετυχημένο επιχειρηματία στον κλάδο τις τεχνολογίας. Ο ιθύνων νους των SpaceX και Tesla, φέρεται να ετοιμάζει ένα καινούριο project που θα φέρει επανάσταση στην τεχνολογία, αλλά και στον κόσμο, όπως μ'εχρι στιγμής τον ξέρουμε.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η νέα

εταιρεία του Musk ονομάζεται Neuralink. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση πάνω στο θέμα, ωστόσο πηγές εκ των έσω φέρεται να δηλώνουν ότι η εταιρεία υπάρχει και πίσω από αυτή βρίσκεται ο Musk.

Η Neuralink έχει ως στόχο την εξερεύνηση της δυνατότητας να συνδεθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «neural lace». Αν αυτό γίνει εφικτό, ίσως σε λίγα χρόνια να μπορούμε να κατεβάσουμε τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας σε έναν υπολογιστή και αντίστροφα (!)

Σύμφωνα με το The Verge, ο Elon Musk έχει «φανερώσει» κάποιες σκέψεις του στο παρελθόν που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε μια εκδήλωση στο Dubai είχε αναφέρει ότι ίσως στο μέλλον να δούμε μια συγχώνευση μεταξύ βιολογικής και ψηφιακής ευφυΐας.

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η εταιρεία αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, αλλά σίγουρα η ιδέα ακούγεται επαναστατική.

Keywords
Τυχαία Θέματα