Champions League: Στον τελικό η Γιουβέντους

23:47 9/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Το πρώτο εισιτήριο έκλεισε. Η Γιουβέντους βρίσκεται στον τελικό του Champions League. Η "Μεγάλη Κυρία" είναι ήδη στο Κάρντιφ και περιμένει αύριο τη... βασίλισσα Ρεάλ για να κλειδώσει κι εκείνη την πρόκριση. Η Γιούβε με γκολ των Μάντζουκιτς και Ντάνι Άλβες επικράτησε για δεύτερη φορά της Μονακό με 2-1 και επιστρέφει δύο χρόνια μετά στον τελικό, τούτη τη φορά για να το κατακτήσει κιόλας.

Η Μονακό

δεν κατέβηκε στο Τορίνο για να πετάξει λευκή πετσέτα. Μπήκε δυνατά, μπήκε με στόχο να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε ελπίδα, έτρεξε πολύ, πίεσε στο πρώτο ημίωρο, απέδειξε πως δικαίως βρέθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όμως η Γιουβέντους τούτη την πρόκριση δεν θα την έχανε ακόμα και αν έπαιζαν δέκα αγώνες ακόμα.

Η Γιούβε έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Επένδυσε στο 2-0 του πρώτου αγώνα στο Μονακό, φύλαξε τα νώτα της για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων και χτύπησε όπως ζητούσε το παιχνίδι. Στην κόντρα επίθεση. Στο 33' γύρισε για πρώτη φορά τη μπάλα όπως θέλει, ο Μάντζουκιτς βρέθηκε στην περιοχή έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες και με διπλά προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Οριστικό "κλείσιμο εισιτηρίων" για τον τελικό του Κάρντιφ.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Ντάνι Άλβες θα ολοκλήρωνε ένα ζευγάρι αγώνων ονειρεμένο για τον ίδιο. Έπειτα από τρεις ασίστ στα ισάριθμα γκολ της ομάδας του επί του Μονακό, ήρθε η ώρα να σκοράρει. 2-0 στο 44' και το πανηγύρι στο Τορίνο έπαιρνε ολοένα και περισσότερη ένταση από τους εκστασιασμένους οπαδούς της Γιούβε.

Η Μονακό σημείωσε το γκολ της τιμής στο δεύτερο μέρος, μειώνοντας σε 2-1 με τον Εμπαπέ στο 68' και φεύγοντας από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Περήφανη για την επιστροφή της στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και με υποσχέσεις για ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα