Παρών ο Προκόπης Παυλόπουλος στον εορτασμό για την “Ημέρα της Ευρώπης”

23:15 9/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παραβρέθηκε στη γιορτή για τα 40 χρόνια της παρουσίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και των 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην ομοσπονδιακή ενοποίηση στη βάση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της ενότητας των λαών».

Ο

κ. Παυλόπουλος επέμεινε στην υπεράσπιση των αρχών της Ευρώπης που απορρέουν από «την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία Ρώμη και τη χριστιανική διδασκαλία».

Οι παραπάνω, είπε, είναι οι τρεις πυλώνες που με θεσμικό «όχημα» την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, έχουν θωρακίσει τον άνθρωπο, στον «σισύφειο» αγώνα του να υπεραμυνθεί της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Επιστέγασμα αυτής της κληρονομιάς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι οι αρχές της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα, είπε κλείνοντας, δίνει τον δικό της αγώνα με ένα συνεπές ευρωπαϊκό «παρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα