Apple: Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας εντός του 2017 (;)

17:52 7/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Φήμες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Apple, όσον αφορά το κοντινό μέλλον, κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας AR συσκευής.

Πρόσφατα είχαν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Apple βρίσκεται σε συνεργασία με την εταιρεία οπτικών Carl Zeiss προκειμένου να δημιουργήσουν Augmented Reality

γυαλιά. Μάλιστα λέγεται ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στη χρονιά.

Τις πληροφορίες μας τις δίνει ο Robert Scoble, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και επικαλείται πηγές από τα «ανώτατα επίπεδα» της Apple. Ο ίδιος ο Tim Cook έχει αναφερθεί σε VR και AR, δείχνοντας την έντονη συμπάθειά του στο AR. «We are high on AR for the long run. We think there’s great things for customers and a great commercial opportunity. So we’re investing», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο Cook.

Ο Scoble ανεβάζει το hype δηλώνοντας πως τα AR γυαλιά μπορεί να τα δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή βέβαια είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη, με την Apple δεν μπορεί να είναι βέβαιος, οπότε δεν αποκλείεται η ανακοίνωση να γίνει του χρόνου. Για τον Scoble δεν θα αποτελούσε έκπληξη και μια ανακοίνωση μαζί με το iPhone 8, μαζί με την ολοκλήρωση του Spaceship Campus, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του iPhone.

H Zeiss εμφανίστηκε στην CES τον περασμένο μήνα, στο τμήμα AR, αλλά δεν έδειξε κάτι καινούριο. Βέβαια αν είχε κάτι στα σκαριά που να αφορά στην Apple, δεν θα το έδειχναν. Ο Scoble ισχυρίζεται ότι Apple ζήτησε από την Zeiss να μην δώσει καμία πληροφορία μέχρι να έχει η ίδια να ανακοινώσει κάτι.

Να σημειωθεί ότι η Zeiss προσφέρει το VR One Plus, ένα headset όμοιο του Google Daydream ή το Samsung Gear VR.

Keywords
Τυχαία Θέματα