"Καταπέλτης" ο Ντάισελμπλουμ για την έκθεση του ΔΝΤ

17:00 7/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Στις συμπληγάδες ΔΝΤ-ΕΕ παραμένει η Αθήνα, ενώ το ΔΝΤ είναι αμετακίνητο ως προς τις θέσεις του για μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις, το Βερολίνο επιμένει σε λύση για το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές

και ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε επαναφέρει στο προσκήνιο σενάρια περί Grexit.

Μόλις 13 ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες και ενώ η ένταξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ακόμη "αιωρείται", ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τα' βάζει με το ΔΝΤ για τις τρελές απαιτήσεις, που έχει από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολιάζει ιδιαίτερα καυστικά την έκθεση του Ταμείου, στην οποία μεταξύ άλλων το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται, ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο".

Ακόμη, ο Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζει την έκθεση ξεπερασμένη (outdated) εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξη, που παρουσίασε η Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει έκπληκτος από την "σκληρότητα" του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τα πάει καλύτερα απ' ότι υπονοεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με το χρέος, πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Ελληνες παραμείνουν επικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση για "κούρεμα", αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα