7 έξυπνοι τρόποι για ενίσχυση του μεταβολισμού


Έξυπνοι τρόποι ενίσχυσης του μεταβολισμού. Η μείωση της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων κάτω από 1000 θερμίδες την ημέρα σε μια συνεχή βάση, θέτει τον οργανισμό σε διαδικασία νηστείας και κατά συνέπεια μειώνεται ο μεταβολισμός.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση του καταναλισκόμενου φαγητού ως λίπος και συνεπώς την αύξηση του σωματικού βάρους. Οι θερμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο επαρκώς το σώμα σας καταναλώνει αυτές τις θερμίδες.

Ποια φρούτα κάνουν τον μεταβολισμό σου να πηγαίνει σφαίρα

Ο μεταβολισμός παίζει σημαντικό ρόλο

στη ρύθμιση του βάρους. Μεταβολισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τις θερμίδες από το καταναλισκόμενο φαγητό και τις μετατρέπει σε ενέργεια. Μεταβολικός ρυθμός είναι η ταχύτητα με την οποία ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί αυτές τις θερμίδες. Ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση του μεταβολισμού ώστε να επιτευχθεί η κατανάλωση των περισσοτέρων δυνατών θερμίδων μέσα στην ημέρα, ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου.

Χρήσιμες συμβουλές για την αύξηση του μεταβολισμού

Καθόρισε τις ημερήσιες θερμιδικές σου ανάγκες

Για να αυξήσεις το ρυθμό καύσης λίπους μην υπερφορτώνεις τον οργανισμό σου με μεγάλη κατανάλωση φαγητού. Καθόρισε πόσες θερμίδες χρειάζεται να καταναλώνεις κάθε μέρα για να χάσεις βάρος. Το θερμιδικό επίπεδο καθορίζεται από την ηλικία, το φύλο, το ύψος, το βάρος, την άλιπη σωματική μάζα και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα μια γυναίκα που ζυγίζει 68 κιλά και έχει ύψος 1,60 μέτρα πρέπει να καταναλώνει 1300-1400 θερμίδες την ημέρα προκειμένου να χάσει βάρος. Αντίστοιχα, ένας άντρας που ζυγίζει 95 κιλά και έχει ύψος 1,80 μέτρα πρέπει να καταναλώνει 1850-1950 θερμίδες την ημέρα προκειμένου να χάσει βάρος.

Μοίρασε τα γεύματά σου

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό και χαλιναγώγησε την όρεξή σου με το να μοιράσεις τα γεύματά σου σε 5-6 μικρά, θρεπτικά γεύματα ανά ημέρα σε αντίθεση με 3 μεγάλα γεύματα. Κατανάλωνε μικρά γεύματα των 200-400 θερμίδων κάθε 3-5 ώρες. Έτσι, το σώμα σου θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει το φαγητό και ο μεταβολικός σου ρυθμός θα αυξηθεί.

Πώς πρέπει να είναι το 24ωρο σου για να «τρέχει» ο μεταβολισμός σου με χίλια

Κατανάλωνε νερό

Ερευνητές στη Γερμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι καίνε θερμίδες. Ο μεταβολικός ρυθμός μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αυξήθηκε κατά 30% μετά από κατανάλωση ½ λίτρου νερού. Η διαδικασία κατανάλωσης ενέργειας του μεταβολισμού χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Επίσης το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού, χαλιναγωγεί την όρεξη και αποτοξινώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Κατανάλωνε περίπου 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Εάν έχεις αυξημένη σωματική δραστηριότητα απαιτείται επιπρόσθετη κατανάλωση νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα