Υψηλή πίεση; – Ποιες είναι οι απρόσμενες αιτίες

Η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και η απώλεια κιλών είναι μερικά από όσα χρειάζεται να κάνετε για να «ρίξετε» την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Τι είναι αυτό, όμως, που την ανεβάζει; Ιδού μερικοί απρόσμενοι παράγοντες.

Η χημική ουσία ΒΡΑ (δισφαινόλη-Α) που βρίσκεται στο εσωτερικό πλαστικών μπουκαλιών και συσκευασίες τροφίμων μπορεί να περάσει στον οργανισμό και να αυξήσει την πίεση του αίματος.

Ζάχαρη. Δεν ευθύνεται μόνο το αλάτι για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και η ζάχαρη. Συγκεκριμένα η ζάχαρη που κρύβεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό

για την ανάπτυξη υπέρτασης.

Η υπνική άπνοια που προκαλεί μείωση των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα και κακή ποιότητα ύπνου, που στη συνέχεια απελευθερώνει τις ορμόνες του στρες οι οποίες αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και τον κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος.

Θυρεοειδής. Σχέση ανάμεσα στον υποθυρεοειδισμό και την υπέρταση έδειξε έρευνα του 2007 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hypertension.

Μοναξιά. Η υπέρταση σχετίζεται με ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι η μοναξιά. Μάλιστα έχει βρεθεί άμεση συσχέτιση μεταξύ της μοναξιάς και της υψηλής πίεσης του αίματος μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 50 ετών και άνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα