Ύμνοι της FAZ για Τσιτσιπά – Μηνύματα συμπαράστασης στον Ναδάλ για τη φονική πλημμύρα στη Μαγιόρκα (εικόνες – video)

Έχοντας τίτλο «το ελληνικό θέαμα» η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FΑΖ) παρουσιάζει αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά, αναφέροντας ότι είναι έτοιμος για… όλα και για οτιδήποτε. Μηνύματα συμπαράστασης έχουμε στον Ράφα Ναδάλ για τις φονικές πλημμύρες στη Μαγιόρκα. Εγραψε ιστορία ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο τουρνουά της Σανγκάη, πέρασαν στα ημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FΑΖ) αναφέρει: «Από την 122η θέση στην 15η: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται για τη μεγάλη σκηνή του τένις, μερικές φορές προσγειώνεται σκληρά στο έδαφος, όπως την Πέμπτη στην ήττα του στη Σαγκάη, αλλά ο κορυφαίος έλληνας παίκτης είναι έτοιμος για οτιδήποτε». Η γερμανική εφημερίδα έκανε ειδική μνεία και στην πτώση με τον αγκώνα που είχε ο Τσιτσιπάς στην συνάντηση με τον Νοτιοαφρικανό, Κέβιν Άντερσον.

Von 122 auf 15: Stefanos #Tsitsipas strebt auf die große Tennis-Bühne – manchmal landet er dabei hart auf dem Boden. Der erste griechische Spieler auf Spitzenniveau ist zu allem bereit, schreibt Doris Henkel bei #Fplus https://t.co/ArjHuD0n94

FAZ Sport (@FAZ_Sport) 11 Οκτωβρίου 2018

«Είναι πολύ ιδιαίτερη χρονιά και αυτό δεν χωράει συζήτηση. Δώδεκα μήνες πριν, ο νεαρός Έλληνας κέρδισε τον πρώτο αγώνα του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά ATP στο Masters 1000 στη Σαγκάη και ανέβηκε πολύ γρήγορα. Το 2018 έφτασε σε δύο τελικούς στη Βαρκελώνη και το Τορόντο, και έγραψε στον Καναδά κατά κάποιο τρόπο ιστορία, όταν νίκησε τέσσερις παίκτες από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης κατά τη διάρκεια του τουρνουά», υπογραμμίζει ακόμα το συγκεκριμένο έντυπο.

****
Την Πέμπτη (11/10) έκαναν τον γύρο του κόσμου οι εικόνες με τον Ράφαελ Ναδάλ να έχει χωθεί μέσα στις λάσπες και να βοηθάει τους συμπολίτες του μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις δυνατές βροχές που σημειώθηκαν στην Μαγιόρκα, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, αλλά υπήρξαν και νεκροί.

Την συμπαράστασή τους, τόσο προς τον συναθλητή τους, που μένει μόνιμα στο Πόρτο Κρίστο της Μαγιόρκα, όσο και στους κατοίκους του ισπανικού νησιού, εξέφρασαν τα «μεγάλα» ονόματα του αθλήματος, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με αναρτήσεις τους στα social media. Και οι τρεις βρίσκονται στην Σανγκάη για το όπεν τουρνουά που διεξάγεται εκεί.

«Ράφα έχεις την στήριξή μας. Σε σκεφτόμαστε όπως και όλους στην Μαγιόρκα. Καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φέντερερ, ενώ ο Τζόκοβιτς λέει σε ένα βίντεο: «Έμαθα για τα άσχημα νέα στην Μαγιόρκα και θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Στέλνω τις ευχές μου για δύναμη σε όλους, ώστε να το ξεπεράσουν. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι. Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και τους χαιρετισμούς μου στον Ράφαελ Ναδάλ. Συγχαρητήρια φίλε που προσφέρεις την βοήθειά σου και θέλω να καλέσω όλους να βοηθήσουν την Μαγιόρκα με όποιο τρόπο μπορούν».

Και το μήνυμα του Ζβέρεφ: «Έχω επισκεφτεί πολλές φορές αυτό το όμορφο νησί. Οι προσευχές μου και η σκέψη μου στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, όχι μόνο στον Ράφα, αλλά σε όλους. Ελπίζω να το ξεπεράσετε γρήγορα και να προσέχετε».

“You have our support.”@rogerfederer offers his condolences to those affected for the recent events in Majorca. pic.twitter.com/Rg1iIsjUuZ

ATP World Tour (@ATPWorldTour) 11 Οκτωβρίου 2018

Στα αγωνιστικά του τένις ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος που προκρίνεται στα ημιτελικά του Open της Σανγκάης, ενώ παράλληλα σφράγισε την παρουσία στην οκτάδα των φετινών τελικών της ΑΤΡ. Ο 21χρονος Γερμανός νίκησε τον Βρετανό, Κάιλ Εντμουντ, με 6-4, 6-4 και εξασφάλισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν τη συμμετοχή του στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου και τους τελικούς του Λονδίνου.

❤️✌️@borna_coric #RolexSHMasters pic.twitter.com/R5lxL8UM3I

Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2018

Ο Ζβέρεφ έγινε ο πέμπτος τενίστας που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους τελικούς του Λονδίνου μετά τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ, ντελ Πότρο. Στα ημιτελικά της Σανγκάης ο Ζβέρεφ θα παίξει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Sascha is semi-finals bound in Shanghai!

Impressive performance from Zverev 6-4 6-4 over Kyle Edmund.#RolexSHMasters pic.twitter.com/s6W1QeipH8

Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2018

****
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε τον Κέβιν Αντερσον και προκρίθηκε και αυτός στα ημιτελικά του Open της Σανγκάης, συνεχίζοντας την πορεία του προς τον τέταρτο τίτλο του στο κινέζικο τουρνουά. Ο σέρβος σούπερ σταρ νίκησε τον Νοτιοφρικανό αντίπαλο του, ο οποίος στη φάση των «16» απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, με 7-6 (7/1) και 6-3. Αν μάλιστα προκριθεί ο «Νόλε» στον τελικό του τουρνουά θα ανέβει τότε στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ.

Concentration level: @DjokerNole #RolexSHMasters pic.twitter.com/4sMc6EEt06

Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2018

.@DjokerNole continues his mastery of Kevin Anderson.

Moves onto the semi-finals 7-6(1) 6-3 over the South African.#RolexSHMasters pic.twitter.com/vlAIT0yTVv

Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2018

****
Ο ελβετός τενίστας μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι στο κεντρικό, έριξε στο… καναβάτσο τον Κέι Νισικόρι (2-0 σετ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ίδιου τουρνουά, εκεί που τον περιμένει ο Μπόρνα Τσόριτς. Στα πρώτα ματς η εικόνα του Ρότζερ Φέντερερ δεν ήταν καθόλου ενθαρυντική, αλλά «μίλησε» όταν έπρεπε.

Κάπως έτσι, η μονομαχία με τον φορμαρισμένο Κέι Νισικόρι «συνοδεύτηκε» από θρίαμβο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 1 ώρα και 51 λεπτά με 6-4, 7-6 (4).

Best match of the week!@rogerfederer delivers an incredible performance to take out Nishikori 6-4 7-6(4) to reach the Shanghai semi-finals.#RolexSHMasters pic.twitter.com/wlqFFq8xPr

— Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2018

Starting with a

Keywords
Τυχαία Θέματα