Το MEGA 50 – 50 που αγαπήσαμε (video)

Και ποιος δεν έχει δει και απολαύσει αυτήν την ανδροπαρέα. Από τη μία νεώτεροι και μεγαλύτεροι άνδρες έχουν ταυτιστεί με κάποιον χαρακτήρα ή ακόμα και κατάσταση κι από την άλλη οι γυναίκες που βλέπουμε τους εαυτούς μας λιγότερο ή περισσότερο στις συντρόφους τους.

Όλοι βλέπουμε σε αυτές τις ιστορίες κάπου εμάς, ειδικότερα αν έχουμε πιάσει και τα –άντα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα τρία πρωταγωνιστικά ζευγάρια, υπάρχουν και οι δορυφόροι συμπρωταγωνιστές που βλέπουν άλλες ηλικίες και οι οποίοι είναι σε συνεχή διάδραση με τα τρελοκομεία που αγαπήσαμε.

Αλλά ας το πάρουμε το

θέμα από την αρχή. Το Πενήντα Πενήντα είναι μία από τις πιο προτιμώμενες ελληνικές κωμικές σειρές και επιτυχίες του Mega Channel. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου του 2005 και ολοκληρώθηκε -σε τρεις σεζόν- στις 15 Ιουνίου του 2011.

Δωράκι στους τηλεθεατές η τηλεταινία «Το Μεγάλο Φαγοπότι», αφιερωμένη στα 20 χρόνια λειτουργίας του σταθμού, που προβλήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2010 και τοποθετείται χρονικά μετά τη λήξη του δεύτερου κύκλου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εν λόγω σειρά παρουσίασε υψηλά νούμερα τηλεθέασης ακόμα και στις πολλαπλές επαναλήψεις, την περίοδο δηλαδή που το κανάλι ξεκίνησε να εμφανίζει τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα.

Η ιστορία αφορά σε τρία ζευγάρια φίλων που είναι ο Νικηφόρος και η Ελισάβετ, ο Μίμης και η Ξανθίππη και ο Παύλος/Παυλίτο και η Ειρήνη (στη συνέχεια/ παράλληλα και η νεαρή γυμνάστρια Μαρία). Μαζί με αυτές τις ιστορίες ζούμε και τη σχέση της Ναταλίας (κόρης του Νικηφόρου και της Ελισάβετ) με τον Αχιλλέα (γενιά των 20αρηδων) όπως και τη σχέση του Κίμωνα (γιου του Μίμη) με την Βίβιαν (γενιά των 20-30αρηδων).

Αλλά ας θυμηθούμε λίγο τους χαρακτήρες:

Νικηφόρος Ζορμπάς (Πέτρος Φιλιππίδης): Ο Νικηφόρος είναι χρόνια άνεργος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής και συγγραφέας αποτυχημένων παιδικών παραμυθιών, τον οποίο ζει η γυναίκα του Ελισάβετ (Άβα Γαλανοπούλου). Έχουν μια κόρη την οποία και υπερ-αγαπά, εν ονόματι Ναταλία (Σοφία Πανάγου). Κλασική σκηνή του Νικηφόρου να τα βάζει με τον γαμπρό του Αχιλλέα (Θάνος Τοκάκης) που θεωρεί ακατάλληλο για το παιδί του. Η σχέση με τη γυναίκα του περνάει συνεχώς κρίση αλλά τελικά μένουν πάντα μαζί.

Παύλος Στρατέας (Σάκης Μπουλάς): Ο Παύλος Στρατέας είναι φιλόλογος αγγλικών, που διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών και δείχνει αρκετά ευκατάστατος. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη (Βάνα Ραμπότα), την οποία γνωρίζει από μαθήτρια, με την οποία έχουν μια κόρη, την Εύα (Δήμητρα Στογιάννη) που σπουδάζει στο Λονδίνο. Ο Παύλος θα αποκτήσει παράνομο δεσμό με την -συνομήλικη με την κόρη του- Μαρία (Νικολέττα Καρρά), με την οποία στη συνέχεια θα κάνει σοβαρή σχέση (βλέπε 2ο γάμο).

Μίμης Σαραντινός (Παύλος Χαϊκάλης): Ο Μίμης Σαραντινός είναι εύπορος βιομήχανος υφασμάτων που έμεινε χήρος και έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο, τον αφελή πλην καλόψυχο Κίμωνα (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης). Ο γιος του είναι παντρεμένος με την καλομαθημένη/καλοαναθρεμμένη και φιλόδοξη Βίβιαν (Φωτεινή Τσακίρη). Αυτή αν και σκληρός χαρακτήρας, αν και διεκδικεί συνεχώς κληρονομικά για τον Κίμωνα, σε συνθήκες χάους είναι παρούσα για το καλό της οικογένειας και την ισορροπία του σπιτιού. Ο Μίμης έχει ξαναπαντρευτεί την Ξανθίππη (Μαρία Ανδρούτσου), μια πληθωρική και έξυπνη γυναίκα, που της έχει αδυναμία.

Ελισάβετ Δημάκη (Άβα Γαλανοπούλου): Η Ελισάβετ Δημάκη μεγάλο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού συντηρεί το σπίτι της και είναι συνεχώς στα μαχαίρια με τον άνδρα της Νικηφόρο, τον οποίο και θεωρεί άχρηστο.

Ειρήνη Στρατέα (γεννημένη “Καραμπέτη”) (Βάνα Ραμπότα): Η Ειρήνη Καραμπέτη αφοσιωμένη νοικοκυρά και μητέρα καλείται να μηδενίσει το κοντέρ της ζωής της μετά την αποκάλυψη του παράνομου δεσμού του άνδρα της με τη γυμνάστρια. Θα τη δούμε να κάνει δύο σχέσεις, τη μία με τον οφθαλμίατρο Γιάννη (Χρήστος Μάντακας) και την άλλη με τον νεαρό αστυνομικό Στέφανο (Γιάννης Αϊβάζης).

Ξανθίππη Αλεβίζου (Μαρία Ανδρούτσου): Η Ξανθίππη Αλεβίζου είναι μία δυναμική πλην λαϊκή γυναίκα παντρεμένη με τον Μίμη (με τον οποίο έχουν και έντονη ερωτική ζωή). Η σχέση της με τη Βίβιαν (σύζυγο του γιού του Μίμη) είναι συγκρουσιακή καθότι και οι δύο διεκδικούν το ρόλο της βασίλισσας του σπιτιού. Η Ξανθίππη προσπαθεί να βάλει τον Μίμη σε μία τάξη αλλά όσο και αν αυτός προσπαθεί να μην της χαλάει χατίρι δεν το πετυχαίνει πάντα.

Στη σειρά πέρα από τα τρία ζευγάρια και τα παιδιά τους, πέρασαν και διάφοροι γνωστοί ηθοποιοί ως έκτακτες συμμετοχές όπως οι Άλκης Παναγιωτίδης (ως Αλκιβιάδης Μπελούτσης), Κρατερός Κατσούλης (ως Ασημάκης Μπαλτάς), Γιάννης Τσιμιτσέλης (ως Αστυνομικός), Πάνος Σταθακόπουλος (ως Νίκος Λιακόπουλος), Χάρης Εμμανουήλ (ως Ντάνος Γιονανίδης), Χρήστος Μάντακας (ως Γιάννης Μεταξάκης) και άλλοι.

Τέλος, στην επετειακή εκπομπή των βραβείων The Twenty, το Πενήντα-Πενήντα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις διάφορων κατηγοριών όπως: 3η θέση Αγαπημένης Κωμικής Σειράς, 3η θέση Αγαπημένης Παρέας σε Σειρά, 3η – 8η -17η θέση Αγαπημένος Πρωταγωνιστής Κωμωδίας για Πέτρο Φιλιππίδη (Νικηφόρος), Παύλο Χαϊκάλη (Μίμης) και Σάκη Μπουλά (Παύλος) αντίστοιχα και 6η θέση στην κατηγορία Αγαπημένη Πρωταγωνίστρια Κωμωδίας για την Άβα Γαλανοπούλου (Ελισάβετ), κλπ.

Το αφιέρωμα στις κωμικές σειρές του Mega Channel θα συνεχιστεί με τη σειρά “Οι τρεις Χάριτες”! Μείνετε συντονισμένοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα