Το θρίλερ του Steve McQueen, «Widows», άνοιξε το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (εικόνες – video)

Το BFI London Film Festival ξεκίνησε την Τετάρτη με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του θρίλερ μυστηρίου «Widows» του βρετανού σκηνοθέτη, Steve McQueen.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Viola Davis, Michelle Rodriguez και Elizabeth Debicki ως γυναίκες που συνασπίζονται όταν οι σύζυγοι τους σκοτώνονται σε αποτυχημένη ληστεία. Η ταινία με φόντο το Σικάγο από τον βραβευμένο

με Όσκαρ, γεννημένο στο Λονδίνο σκηνοθέτη για το «12 Χρόνια Σκλάβος» είναι μία ματιά σε θέματα φυλής, χρημάτων και τάξεων στην Αμερική.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου περιλαμβάνει τις περισσότερες ταινίες από γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία του θεσμού. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι το 38% όλων των ταινιών και το 30% των 225 μεγάλου μήκους φιλμ του προγράμματος έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες, αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2017.

Ταινίες που έχουν σκηνοθετήσει γυναίκες και θα προβληθούν στο φεστιβάλ είναι το δράμα «Joy» της Sudabeh Mortezai, το αστυνομικό θρίλερ της Karyn Kusama, «Destroyer», με τη Nicole Kidman και το δράμα της Sara Colangelo, «The Kindergarten Teacher» με τη Maggie Gyllenhaal.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης το σκωτσέζικο έπος του David Mackenzie, «Outlaw King» και η ανθολογική γουέστερν σειρά των βραβευμένων με Όσκαρ αδελφών Joel και Ethan Coen, «The Ballad of Buster Scruggs», το «Roma» του Alfonso Cuarón, το ιστορικό δράμα του Mike Leigh, «Peterloo» και το ντοκιμαντέρ του Peter Jackson, «They Shall Not Grow Old», στο οποίο μετέτρεψε σε έγχρωμες, ασπρόμαυρες σκηνές από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Φεστιβάλ κλείνει στις 21 Οκτωβρίου με την κινηματογραφική βιογραφία «Stan & Ollie» για τους Stan Laurel και Oliver Hardy, τους «Χοντρό και Λιγνό», ένα από διασημότερα κωμικά δίδυμα του βωβού κινηματογράφου σε σκηνοθεσία, Jon S. Baird.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: imdb.com

Keywords
Τυχαία Θέματα