Ξεκίνησαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς – Στη Βουλή η Γεννηματά

Ξεκίνησε ο γύρος επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους ενημερώνει για τα διεθνή θέματα και το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει εθνικό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία και συναίνεση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ερωτηματικό παραμένει το αν θα υπάρξει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν

με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει τη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις.

Η συμβουλή Τσίπρα για το jet lag

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πότε επέστρεψε από τις ΗΠΑ, ενώ τον προέτρεψε να πίνει πολύ νερό και να κάνει γυμναστική για να ξεπεράσει το jet lag.

Αιχμές Γεννηματά με το «καλημέρα»

Σφοδρή ήταν η κριτική της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η οποία επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ούτως ώστε να υπάρξει κοινή εθνική γραμμή έναντι της επιθετικότητας και των προκλήσεων της Τουρκίας.

Πηγή: Ξεκίνησαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς – Στη Βουλή η Γεννηματά - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα