«Βροχή» καταγγελιών για τη δράση του καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών – Πώς τον αποκαλούσαν οι φοιτητές

Ο καθηγητής τον οποίο οι φοιτητές αποκαλούσαν «περουκίνι» είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Δικαιοσύνη, καταφέρνοντας να αθωωθείΈκκληση στους φοιτητές να μιλήσουν κάνει ο Πρύτανης του ΤΕΙΑπολογείται την Παρασκευή ο 59χρονος καθηγητής

Ο 59χρονος καθηγητής που δίδασκε Λογιστική στο ΤΕΙ, είχε ως συνεργούς δύο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας από τους οποίους μάλιστα είναι και ιδιοκτήτης.

Σε αυτούς κατηύθυνε τους φοιτητές που είχε φροντίσει να «κόψει» στο μάθημά του. Κάτι ανάλογο έκανε και με τις φοιτήτριες που του είχαν «γυαλίσει»,

τις οποίες «έκοβε» ξανά και ξανά, ώσπου να αναγκαστούν να του κάνουν μια «εξυπηρέτηση» για να τις περάσει.

Η δράση του «καθηγητή με το περουκίνι» ήταν γνωστή στους περισσότερους φοιτητές και φέρεται ότι είχαν γίνει σε βάρος του δεκάδες καταγγελίες από χρόνια, χωρίς ως τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Όταν, όμως μπλέχτηκε στο παιχνίδι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μπήκε τέλος στη δράση του.

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν δυο φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής, στου οποίου το μάθημα είχαν αποτύχει στην εξεταστική, τους πρότεινε – εμμέσως πλην σαφώς- να πάνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αφού θα πλήρωναν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, θα περνούσαν σίγουρα το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Αρχικά, οι φοιτητές αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, αλλά βέβαια πήραν αρνητική απάντηση. Αφού κατάλαβαν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν -εμμέσως βέβαια – τον «φακελάκη», αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί σε ρόλο… φοιτητών

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στο φροντιστήριο για τα δήθεν μαθήματα που θα έκαναν οι δύο φοιτητές και κανόνισαν το ραντεβού, ώστε να δώσουν το “φακελάκι” στους συνεργούς του καθηγητή.

Τη στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή με το περουκίνι παραλάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο Αστυνομικών συνελάμβανε ταυτόχρονα τον “καθηγητή φακελάκι” και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στα ΤΕΙ.

Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας που είχαν αναπτύξει οι συλληφθέντες, είναι ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα ύψους 140.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μετά τις συλλήψεις, έχει ανοίξει νέος κύκλος ερευνών, καθώς πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητριών από τον ίδιο καθηγητή και την απαίτησή του να βρεθούν στο κρεβάτι του, ώστε να περάσουν τα μαθήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα