Βουλγαρική µπίζνα µε παράνοµες υιοθεσίες – Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη

Σε τουλάχιστον άλλες τρεις υποθέσεις παράνοµων υιοθεσιών βρεφών εµπλέκεται ζευγάρι Βουλγάρων που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια απόπειρας παράνοµης παράδοσης παιδιού για υιοθεσία.

H 38χρονη Βουλγάρα, µε «βαρύ» ιστορικό σε παρόµοιες υποθέσεις, κίνησε τις υποψίες το µεσηµέρι της Τρίτης, όταν παρουσιάστηκε ως φίλη µιας 26χρονης ετοιµόγεννης οµοεθνούς της και µεσολάβησε ως διερµηνέας για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών, τη διευθέτηση των εξόδων του τοκετού και τα απαραίτητα

έγγραφα µητέρας και νεογνού.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνοµικών του Τµήµατος Καταπολέµησης και Εµπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η 38χρονη µε τον συνοµήλικο σύζυγό της είχαν φέρει την 26χρονη Βουλγάρα στη Θεσσαλονίκη για να γεννήσει, πληρώνοντας τα έξοδα µεταφοράς, διαµονής και τοκετού. Θα της έδιναν επιπλέον το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ θα έπαιρναν το µωρό που έφερε στον κόσµο, προκειµένου να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι. Με εντολή της αρµόδιας εισαγγελέως το νεογνό µεταφέρθηκε άµεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική µονάδα νοσοκοµείου της Θεσσαλονίκης.

Η περαιτέρω έρευνα έδειξε πως η ίδια γυναίκα, µε την ίδια ακριβώς µέθοδο, είχε µεσολαβήσει για τους τοκετούς τουλάχιστον ακόµη δύο οµοεθνών της στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι εκκρεµούσε σε βάρος της, µε το πατρικό της όνοµα, ένταλµα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για τα κακουργήµατα της παράνοµης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία κατ’ επάγγελµα και µε πρόθεση κερδοσκοπίας, ενώ έχουν σχηµατιστεί σε βάρος της δικογραφίες για παρόµοια αδικήµατα από την Ασφάλεια Ηγουµενίτσας, καθώς και από την Ασφάλεια Τρικάλων.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηµατίστηκε δικογραφία για σύσταση συµµορίας και µεσολάβηση σε απόπειρα παράνοµης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα