Βορίδης σε Εξεταστική για Υγεία: Ουδέποτε ενημερώθηκα ότι υπάρχει θέμα υπερκοστολογήσεων

Την άποψη ότι «εάν είναι ανυπόστατη η υπουργική απόφαση στο σκέλος της κοστολόγησης των αρθροσκοπήσεων, τότε θα αναζητηθούν τα καταβληθέντα ποσά» εξέφρασε, χθες Τρίτη, μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Ο τέως υπουργός Υγείας, εξεταζόμενος με την ιδιότητα του μάρτυρα, υποστήριξε, ερωτώμενος από τους βουλευτές της επιτροπής, ότι «όλα έχουν γίνει νόμιμα και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥ

(Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας».

Ο κ. Βορίδης, επί υπουργίας του οποίου εξεταζόταν γιατί τότε είχε ληφθεί η απόφαση για τις συγκεκριμένες αρθροσκοπήσεις, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε από οποιονδήποτε παράγοντα ότι υπάρχει ζήτημα υπερκοστολογήσεων» και τόνισε ότι «το θέμα αυτό ανέκυψε 1,5 χρόνο μετά το πέρας της υπουργικής του θητείας».

Ωστόσο, ερωτηθείς «εάν πρέπει να καταβληθούν τα ποσά εφόσον η απόφαση έχει ανακληθεί», ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι «εφόσον, με νεότερη υπουργική απόφαση κρίνεται ως ανυπόστατη, κατά το μέρος της κοστολογήσεως, η υπουργική απόφαση που εξέδωσε, τότε είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και παράγει αντίστοιχη υποχρέωση να αναζητηθούν τα όσα τυχόν έχουν καταβληθεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε, ενώπιων των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ότι «εφόσον ανακαλείται μία απόφαση, με το σκεπτικό ότι επειδή η απόφαση δεν είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ήταν ανυπόστατη, τότε ό,τι έχει συμβεί δυνάμει της απόφασης αυτής είναι ως μη γενόμενο. Επομένως εφόσον είναι μη γενόμενο οι καταβολές που έχουν γίνει προφανώς θα αναζητηθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα