«Βόμβα» Θεοδωρικάκου: Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2020 – Ή συναινεί ο Τσίπρας ή διπλές κάλπες

Στη δήλωση ότι εντός του 2020 αναμένεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα καταργηθεί η απλή αναλογική, προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει στην ψήφισή του, διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος – όπως είπε – από τις διπλές εκλογές.

Συγκεκριμένα,

μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα για συναίνεση σε ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα που θα καταργεί την απλή αναλογική (σ.σ. η οποία προβλέπεται να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές). «Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βγει και να πει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, να το συζητήσουμε αυτό πιο είναι, να γίνει διάλογος και να υπάρξει και συναίνεση. Η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε κυβερνήσεις, θα περίμενα μία τέτοια υπεύθυνη τοποθέτηση και προσωπικά θέλω να δω ποια θα είναι η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε την παρατήρηση ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική είναι θέση αρχής, καλώντας τον κ. Τσίπρα να μεταβάλει και αυτή τη φορά θέση, διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όπως είπε, από τις διπλές εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας έχει τινάξει στον αέρα πολλές φορές θέματα, για τα οποία ισχυριζόταν ότι ήταν θέσεις αρχές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβάλει στάση. Και αυτή τη φορά, καλά θα κάνει να το κάνει και να μεταβάλει στάση. Θα κάνει καλό και στη χώρα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την περιπέτεια των διπλών εκλογών που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν διπλές εκλογές είναι να συναινέσει ο κ. Τσίπρας σε ένα άλλο εκλογικό νόμο, αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Μάλιστα, ερωτηθείς για πότε προσδιορίζεται χρονικά η κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε: «Νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στο 2020».

Το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: «Βόμβα» Θεοδωρικάκου: Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2020 – Ή συναινεί ο Τσίπρας ή διπλές κάλπες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα