Βασιλειάδης: Να χαράξουμε μια νέα μέρα στον αθλητισμό με διαφάνεια

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε το νέο αθλητισμό νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» που περιλαμβάνει αλλαγές στην Ε.Ε.Α. αλλά και τις Ομοσπονδίες με εκλογές, μεταξύ άλλων, σε απλή αναλογική (όχι για την ΕΠΟ).

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Κλήθηκαν 20 φορείς του αθλητισμού για το νομοσχέδιο, δεν είναι μέσα η ΕΠΟ. Είχε προηγηθεί η ομιλία της Άννας Καραμανλή, η οποία είχε πει: «Διαφωνούμε με τη λογική του ρουσφετιού που διέπει το νομοσχέδιο».

Το πρωί της Πέμπτης (28/2) θα κληθούν στην Επιτροπή φορείς των Ομοσπονδιών για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συζήτηση κατά άρθρο και η ψήφιση του επί της αρχής, ενώ την Τρίτη (5/3) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση προτού πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια για να γίνει νόμος του κράτους.

«Με το σύνολο των διατάξεων μπορούμε να χαράξουμε μια νέα μέρα με διαφάνεια, αξιοπιστία που δεν θα χρειαστεί τα ζητήματα να λύνονται σε δικαστικές αίθουσες και ανακριτικά γραφεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είπε: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα ανεξάρτητη αρχή με τρόπους λειτουργίας που θα μπορεί να ασκεί τον πραγματικό ελεγκτικό της ρόλο, να προλαβαίνει φαινόμενα που ταλάνισαν τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης συμπλήρωσε ακόμα: «Θέλουμε να κλείσουμε το φαινόμενο που ζήσαμε και ζούμε με Ομοσπονδίες που είναι στα δικαστήρια συνεχώς, με καταγγελίες και εξώδικα επί εξωδίκων. Περιλαμβάνουμε διατάξεις για τα θέματα της βίας, σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση των ταραξιών με τέτοιους κανόνες που θα διασφαλίζουν ότι αυτοί που θα συλλαμβάνονται σε επεισόδια, θα μπορεί να τους απαγορευτεί άμεσα η απαγόρευση τους στους αγωνιστικούς χώρους ενώ θα τιμωρούνται αυτοί που θα τους επιτρέπουν την είσοδο στα γήπεδα αν και τιμωρημένοι».

«Σύστημα παράγκας το 2015…»

«Το νομοσχέδιο δεν λύνει όλα τα προβλήματα αλλά απέχει έτη φωτός από το διαλυμένο και αναξιόπιστο σύστημα και σύστημα παράγκας που πήραμε το 2015. Και περιμένω κυρία Καραμανλή να πείτε τη λέξη «παράγκα, δεν είναι κακό ήταν μια πραγματικότητα, τολμήστε το» είπε ο Γ. Βασιλειάδης απευθυνόμενος στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που νωρίτερα, είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Και κατέληξε: «Σας καλώ να συζητήσουμε για βελτιώσεις και να στηρίξουμε την αλλαγή σελίδας στον ελληνικό αθλητισμό».

Για νομοσχέδιο που «κρατάει αναλλοίωτο τον κρατικό παρεμβατισμό» και για «λογική του ρουσφετιού και τις αύξησης της κομματικής παρέμβασης» με την οποία, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί, μίλησε η Άννα Καραμανλή.

«Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε περιβάλλον πολιτικής παρακμής που η ίδια έχει δημιουργήσει. Μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Κάποιος καχύποπτος θα έλεγε ότι ο νόμος είναι ένα προπέτασμα καπνού και για να γίνουν ρουσφέτια. Κρατάτε αναλλοίωτο τον κρατικό παρεμβατικό στον αθλητισμό. Τον έχετε εξαγγείλει πολλές φορές, το 2016 ο Κοντονής μάλιστα, τον είχε φέρει σε διαβούλευση. Άλλος νόμος ήταν σε διαβούλευση και άλλος ήρθε στη Βουλή. Ολόκληρα κεφάλαια, 51 άρθρα παραπέμφθηκαν στις καλένδες. Τι συνέβη; Αποδείχθηκε ότι ήταν γραμμένος στο πόδι ή τους πήρατε πίσω μετά τη γενική κατακραυγή» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Για τις αλλαγές στην Ε.Ε.Α. η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας σημείωσε ότι «αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς» ενώ για τη βία σημείωσε ότι… «Παρότι έχετε την στήριξη των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών παρακολουθείτε από επιθέσεις σε διαιτητές μέχρι επεισόδια στα γήπεδα χωρίς να χρησιμοποιείται τα εργαλεία που έρχεται στα χέρια σας, όπως την επιβολή προστίμων».

Κλείνοντας σημείωσε ότι… «Με τη λογική του ρουσφετιού και τις αύξησης της κομματικής παρέμβασης που διέπει το νομοσχέδιο, διαφωνούμε κάθετα».

Όπως αναφέραμε, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κληθούν για το πρωί της Πέμπτη (28/2) 20 φορείς και Ομοσπονδίες για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο αλλά όπως ειπώθηκε, η ΕΠΟ αν και ήταν αρχικά μέσα σε αυτές, έμεινε εκτός για να κληθεί η Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Κλήθηκαν για καταθέσουν απόψεις:

-Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδας
-Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων
-Ένωση Επαγγελματιών Δρομώνων Ίππων
-Φίλιππος Ένωσης Ελλάδας
-Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων
-ΟΔΙΕ
-ΕΟΕ
-Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
-ΣΕΓΑΣ
-Super League
-ΔΕΑΒ
-Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων
-ΟΠΑΠ
-Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
-ΕΟΚ
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων
-Ομοσπονδία Βόλεϊ
-Ομοσπονδία Χάντμπολ
-Ομοσπονδία Πινκ Πονκ
-Κολυμβητική Ομοσπονδία

Πηγή: sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλειάδης,vasileiadis