Βαλάντης: Δεν μπορώ να σου πω τι αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν του λένε ότι έχει καρκίνο στον πνεύμονα

Ο Βαλάντης εξομολογήθηκε πώς βίωσε την περιπέτειά του με τον καρκίνο. Θα συμμετείχε στο Nomads και έκανε κάποιες εξετάσεις βρίσκοντας τυχαία ότι έχει καρκίνο. Καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα Ίσια-Ανάποδα» μίλησε για την περιπέτεια που έζησε.

«Ναι. Ήταν ακριβώς όπως τα λες μία τυχερή στιγμή για εμένα, γιατί για άλλο λόγο πήγα, και άλλος βρέθηκε, θα μπορούσε να μην είχε διαγνωστεί, και για αυτό στη ζωή μας, πρέπει να υπάρχει η πρόληψη, στους σωστούς γιατρούς, γιατί αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το ότι έφτασα να το κάνω πολύ γρήγορα, και να καθησυχαστώ, και να το πάρω

πολύ θετικά, και να τελειώσει όλο αυτό με επιτυχία, είναι θέμα καθαρά γιατρού.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η δική μου καλή ψυχολογία, αλλά πάντα ξεκινάμε από τον άνθρωπο που αφήνεις τη ζωή σου στα χέρια του. Οπότε ο κύριος Παναγιώργου κατάφερε, το ατίθασο πνεύμα μου λίγο, γιατί κάποιες φορές, μπορείς να φτάνεις σε τέτοια σημεία, αλλά περνάνε και άλλες σκέψεις στο μυαλό σου. Όπως, δεν  θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Ίσως είναι κάποιες στιγμές ο φόβος, και είναι ένα στάδιο που όλοι περνάνε. Λένε, άστο και ότι να γίνει, θα γίνει. Αλλά αυτός ο άνθρωπος, κατάφερε να μου πει, δεν είναι έτσι, και είναι σε ένα τέτοιο σημείο, που δεν θα μου προκαλέσει τίποτα παραπάνω, και για αυτό και το έκανα».

Όσο για το αν ένιωσε φόβο εξήγησε: «Όχι δεν φοβήθηκα. Και από τη στιγμή που το έμαθα, ή μάλλον, μέχρι να το μάθω ίσως, φοβήθηκα, αλλά επειδή όμως ήταν σε τέτοιο σημείο και ήταν έτσι η κατάσταση, ίσως ήμουν πιο χαλαρός. Υπάρχουν καταστάσεις και καταστάσεις, είναι τι θα αντιμετωπίσεις. Δεν μπορώ να σου πω τι αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν του λένε ότι έχεις καρκίνο στον πνεύμονα, ή είναι εξαπλώσιμος, ή έχει κάνει την πρώτη του μετάσταση. Οπότε ότι και να πω εγώ, θα αδικήσω και τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων. Οπότε, είναι άκρως δικό μου συναίσθημα. Δεν έκρυψα κιόλας, ότι ήταν ένα μέσο, όταν το έμαθα, λέω τελικά έγινε».

Keywords
Τυχαία Θέματα