Τζορτζ Παπαδόπουλος: Πρώην σύμβουλος του Τραμπ έδινε ψευδείς καταθέσεις στο FBI

Ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI παραδέχτηκε πως έδωσε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, όπως έγινε γνωστό από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία.

Πρόκειται για τον τρίτο, κατά σειρά, σύμβουλο που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις, και είχε ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται

πως ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο ενώ εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τονίζεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του “παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016“, αναφέρει στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα