Τζανακόπουλος: Debate για να μάθει ο κόσμος ποιος έχει πολιτικό επιχείρημα

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό διάλογο, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει έναν πλατύ διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Περιμένουμε την απάντηση της ΝΔ που αρέσκεται να κατασκευάζει ψευδοερμηνείες της Συμφωνίας. Θα πρέπει κάποια στιγμή να φανεί ποιος έχει πολιτικά επιχειρήματα και ποιος μιλάει με συνθήματα και προσπαθεί να κατασκευάσει τυφλά σημεία στη Συμφωνία», είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ.

«Χθες

ήταν μία καλή μέρα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καθώς κρίθηκε το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας για τους επόμενους εννέα μήνες. Η Βουλή έδωσε μία καθαρή απάντηση σε πείσμα όσων κατηγορούσαν ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Φάνηκε αυτός που δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά του όπλα. Παρουσιάστηκε στη Βουλή με έναν λόγο που έβριθε από απειλές, ακροδεξιές ατάκες, παραπολιτικά σενάρια και συνωμοσίες. Δεν κατάλαβε κανείς κατά πόσο ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο απέναντι στον πολιτικό λόγο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πλέον ο πρωθυπουργός έχει ελεύθερα τα χέρια του για να ολοκληρώσει τη συνταγματική του θητεία με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, μετά τη Συμφωνία Πρεσπών, θα ακολουθήσουν συνταγματική αναθεώρηση, αύξηση κατώτατου μισθού, ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προστασία πρώτης κατοικίας.

«Έχει εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως η κυβερνητική σταθερότητα, έχουμε το χρόνο για να γίνει μία αναλυτική συζήτηση για το Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία. Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικηφόρος στις εκλογές» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Έχουμε συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, όταν έρθει η ώρα ο λαός θα κρίνει την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της σε σχέση με την καταστροφική πενταετία 2010 – 2014».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις απειλές κατά βουλευτών με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι οι απειλές καλύπτονται, αν δεν οργανώνονται από τη ΝΔ, ενώ αναρωτήθηκε από πού χρηματοδοτούνται.

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές», είπε και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο ή τις καλύπτει ή ακόμα χειρότερα τις οργανώνει. Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο ο Κ. Μητσοτάκης, υιοθετώντας έναν ακροδεξιό λόγο σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, απελευθέρωσε εξτρεμιστικά αντανακλαστικά μίας ακραίας δεξιάς τα οποία απολήγουν σε τέτοιου είδους παρακρατικές μεθόδους και πρακτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα