Μανώλης Καλουδάς: Εσύ αν ήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης θα πήγαινες σε debate;

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα χθες στην Ολομέλεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Το ίδιο και οι φωνές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εδώ και περίπου δύο μήνες ακολουθεί συνειδητά και επακριβώς την τακτική του Άδωνη Γεωργιάδη. Αν πρέπει να ξεχωρίσει κάποιος το σημαντικότερο απόσπασμα από τις ομιλίες και των δύο δεν είναι άλλο από την πρό(σ)κληση του Πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της ΝΔ να αναμετρηθούν

σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.

Του πέταξε το «μπαλάκι», μάλιστα, να επιλέξει αυτός το «γήπεδο». «Ελάτε. Πού θέλετε; Θέλετε στη δημόσια τηλεόραση; Όχι; Θέλετε στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Θέλετε με δημοσιογράφους που σας δίνουν σκονάκια (εννοώντας τον Άρη Πορτοσάλτε); Θέλετε με αυτούς που σας γράφουν τις ομιλίες;» είπε επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρά το γεγονός ότι περίπου μία ώρα μετά η Νέα Δημοκρατία μοίρασε διαρροή στους διαπιστευμένους της συντάκτες ότι «καλοδεχούμενη η πρόταση», το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικοινωνιακή του ομάδα πάνε για ύπνο. Οι λόγοι ευνόητοι. Τι να πεις και τι να εξηγήσεις; Τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να μην διασταυρώσει τα «ξίφη» του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Λογικό. Και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Γιατί σε μια τέτοια αναμέτρηση δεν θα μπορεί να δώσει «σκονάκι» για την επόμενη ερώτηση, δεν θα μπορεί να διαβάζει από τα δύο autocue που βάζει στις ομιλίες του, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε ένα «προστατευμένο» περιβάλλον.

Είναι προτιμότερο να στέλνει τα στελέχη του στον ΣΚΑΪ να μιλάνε για προδοσία σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προτιμότερο να βλέπει βουλευτές, δεκάδες υποψήφιους βουλευτές και πληρωμένα τρολς να γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι προτιμότερο να κάνει χορηγούμενα posts σε facebook και twitter. Είναι προτιμότερο να μοιράζονται διαρροές…

Keywords
Τυχαία Θέματα