Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε τους διεμφυλικούς (video)

Παρέμβαση στη συζήτηση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου έκανε ο πρωθυπουργός απατώντας στην ομιλία του κ. ΜητσοτάκηΟ Μητσοτάκης μίλησε για εξωγήινους στην επιχειρηματολογία του«Είναι ντροπή να εξευτελίζετε όσους ζητούν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

«Η συζήτηση που διεξάγεται σε αυτή την αίθουσα έχει βαθιά υποκριτική διάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής

κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και προσέθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Εγώ κύριε Μητσοτάκη δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους για να αλλάξω γνώμη. Έχω άποψη, έχω θέση, έχω ευθυκρισία! Και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου».

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

#Βουλή #Μητσοτάκης: Μου διηγήθηκαν μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό & του το είπε ένας εξωγήινος

ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) 10 Οκτωβρίου 2017

«Ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να ανακαλέσει το απαράδεκτο παράδειγμα που έδωσε διότι είναι προσβλητικό απέναντι σε μια κοινωνική κατηγορία και δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει σε αυτούς τους ανθρώπους». «Δεν έχετε δικαίωμα να τους προσβάλλετε και να τους εξευτελίζετε», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αυτές τις δύο ημέρες αντί να συζητάμε μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά έναν στοιχειώδη εκσυγχρονισμό και που 19 χώρες έχουν εντάξει στο δίκαιό τους, τη δυνατότητα στους πολίτες που το επιλέγουν να αυτοπροσδιοριστούν δηλαδή, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών. «Για τους ανήλικους πολίτες των 15 ετών, τα διεμφυλικά αυτά παιδιά, που υφίστανται τρομακτικό bullying στα Λύκεια, αυτό το οποίο έπρεπε να βαραίνει στη συνείδησή μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται. Αυτό πρωτίστως θα έπρεπε να μας αφορά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την ίδια ώρα που αναφέρεται σε ψυχιάτρους και σε πρόσωπα που ανεβαίνουν στον Υμηττό και μιλούν με εξωγήινους, δεν αναφέρεται στις δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολεία μας, και στην ελληνική επαρχία, που κρύβονται κάτω από το χαλί, εξαιτίας της ύπαρξης ενός θεσμικού πλαισίου που δεν δίνει τη διέξοδο της κανονικότητας.

«Λαϊκίζετε για τους δεκαπεντάχρονους και δεν ξέρετε ότι στα 12 δίνουμε ταυτότητα στα παιδιά;», επέμεινε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι διαμορφώνεται σήμερα ένα πλαίσιο που με τη συναίνεση των γονέων και την ιατρική γνωμάτευση που δίνεται από διεπιστημονική επιτροπή, θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη δικαστική διαδικασία προκειμένου να αποκτήσουν την ταυτότητα με βάση τη συμπεριφορά, την αίσθηση που έχουν για τον αυτοπροσδιορισμό τους.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ΝΔ έρχεται στη Βουλή με την καραμέλα των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου και τους κατηγορεί για ακροδεξιούς, αν και άλλοι είναι οι ακροδεξιοί και έχουν γίνει αντιπρόεδροι στο κόμμα της ΝΔ.

«Σήμερα ψηφίζουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο, ένα κρίσιμο νομοσχέδιο και τομή για τη διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανέφερε για το σχέδιο νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας με την παρέμβασή του τη διήμερη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα