Τσίπρας σε Καζνέβ: Στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις, να σταματήσει η λιτότητα (video)

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο γάλλος πρωθυπουργός ο οποίος επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

«Στόχος μας είναι μία Ευρώπη ενωμένη και κοινωνικά ισχυρή.

Είμαστε αντίθετοι σε μία ευρώπη διαιρεμένη και των πολλών ταχυτήτων», τόνισε στην κοινή συνέντευξη τύπου με το γάλλο ομόλογό του ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ευχαρίστησε τη Γαλλία για την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή

της προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας είναι ακόμα πιο ισχυρές γιατί δοκιμάστηκαν σε δύσκολες στιγμές .

«Το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα ήταν ουσιαστικό, η Γαλλία στήριξε ενεργά και ουσιαστικά την Ελλάδα τηρώντας μια παράδοση πολύ στενών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας και μια φιλοευρωπαϊκή στάση και πολιτική», υπογράμμισε.

Τόνισε παράλληλα ότι «απαιτείται ένας ισχυρός και δεσμευτικός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς η ευρώπη έχει πλέον απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές αξίες και τα οράματά της «.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλούμαστε πλέον να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Τόνισε επίσης ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τον πιο σκληρό τρόπο.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας» σημείωσε από την πλευρά του ο Καζνέβ τονίζοντας ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει».

Ερωτηθείς σχετικά με τη β’ αξιολόγηση και το γεγονός ότι κάποιες χώρες «μπλοκάρουν» τις αποφάσεις για το χρέος, σημείωσε ότι σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και μέσα από τους κατάλληλους συμβιβασμούς, να υπάρξει κατάληξη στις κατάλληλες αποφάσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Ως προς το θέμα του χρέους, είπε ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον.

«Επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο, υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα