Δωροδοκία μέλους της ΔΟΕ για την ανάληψη των Αγώνων από το Ρίο αποκαλύπτει η Monde

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει στοιχεία για τυχόν διαφθορά στην υπόθεση της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τρεις ημέρες πριν από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων , στις 2 Οκτωβρίου του 2009, ένας βραζιλιάνος επιχειρηματίας κατέθεσε 1,5 εκατ. δολάρια στον γιο μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Επιτροπής.

«Θλιβερή σαπουνόπερα. Υπήρχαν κατ’ αρχήν τα επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα περί δωροδοκιών σχετικά με την κατασκευή των σταδίων. Στη συνέχεια, το άδοξο επεισόδιο με κάποια έγκυο σε προχωρημένη κατάσταση, μερικούς μόνο μήνες μετά τη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών, στο μυθικό Μαρακανά.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, άλλη μία καταιγίδα έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Υποστηρίζει επίσης ότι η δικαιοσύνη διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που εγείρουν ερωτήματα για την ακεραιότητα της διαδικασίας ανάθεσης των Αγώνων.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μια εταιρεία που είχε στενούς δεσμούς με έναν πλούσιο βραζιλιάνο επιχειρηματία κατέθεσε στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, τρεις ημέρες πριν από την εκλογή της διοργανώτριας πόλης, 1.5 εκατ. δολάρια στον γιο του Λαμίν Ντιάκ, τότε προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού (IAAF), της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του Ολυμπισμού, και μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα