Τσάι, συμπάθεια και… σπόντες από παντού σε Γεννηματά

Προ εκλογών στην Κεντροαριστερά ήταν η «συμφωνία κυριών» ανάμεσα σε Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη για διατήρηση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, που ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους άλλους υποψήφιους για τον φορέα.

Τώρα, είναι η επίσης διμερής συμφωνία, αυτή τη φορά αναφορικά με το όνομα, που Φώφη και Σταύρος συμφώνησαν να δώσουν στον νέο υπό διαμόρφωση φορέα. Οι αντιδράσεις της μονομερούς αυτής κίνησης ήρθαν αρχικά από τη ΔΗΜΑΡ -και επαναλήφθηκαν σήμερα από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο- και

συνεχίστηκαν από τον Γιώργο Καμίνη και τον Σπύρο Λυκούδη.

Δείτε επίσης: «Κίνημα Αλλαγής», το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (εικόνες)

Στη 45λεπτη συνάντησή του με την επικεφαλής του νέου φορέα, ο δήμαρχος Αθηνών δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την κίνηση αυτή, ζητώντας συλλογικό τρόπο λήψης αποφάσεων.

«Είναι σημαντικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά, με ανοιχτή επικοινωνία με τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

«Όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο. Αυτό είναι κυρίαρχο» είπε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων για το όνομα του νέου φορέα.

Δείτε επίσης: «Κίνημα Αλλαγής λέει και το μόνο που άλλαξε είναι το ΑΦΜ»

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης μάλιστα ρωτήθηκε ευθέως και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει ο νέος φορέας συλλογικά για να ενισχύσει και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του για την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, λέγοντας ότι είναι σύνθετες οι διαδικασίες, καθώς πρέπει να συνδυαστούν και η καθημερινή πολιτική παρουσία και η συλλογική ανοικτή πορεία προς το συνέδριο. Όσο για το αν θα οργανώσει τάση, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε μεν ότι θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αλλά απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένη για τάση.

Λυκούδης: Χωρίς το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, με όλες του τις αδυναμίες, δεν μπορεί να γίνει τίποτα

«Χωρίς το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, με όλες του τις αδυναμίες, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αλλά και χωρίς τις εκτός ΠΑΣΟΚ δυνάμεις, επίσης δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Τα θεωρώ απολύτως δεδομένα αυτά» δήλωσε ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, στον Real FM.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν γνώριζε κάτι για το όνομα Κίνημα Αλλαγής και πως «ήταν μία πρόταση-πρωτοβουλία, υποθέτω, που προέκυψε από τη συνάντηση της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη και ανακοινώθηκε».

«Πιστεύω ότι δεν είναι ο επιτυχέστερος τίτλος που θα μπορούσε να είχε αυτή η προσπάθεια, αλλά πέρα από αυτό, το ζήτημα είναι να δούμε πώς ξεκινάει η διαδικασία συγκρότησης αυτού του χώρου, με ποιον τρόπο λειτουργούν όλοι, συμμετέχουν όλοι, κ.λπ. Αυτό είναι το κυριότερο» σημείωσε ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε ότι πολλές από τις δυσκολίες προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε το συνέδριο της εκλογής αρχηγού, εκφράζοντας την ελπίδα να ξεπεραστούν.

Θεοχαρόπουλος: Δεν ξεκινήσαμε καλά

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα. «Δεν ξεκινήσαμε καλά» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε για το όνομα του φορέα από τα ΜΜΕ.

«Αν είναι να λαμβάνονται έτσι οι αποφάσεις, τότε γιατί θα κάνουμε συνέδριο;» ρώτησε και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει τη δική της πρόταση για το όνομα του νέου φορέα, την οποία δεν θα γνωστοποιήσει μέσω των ΜΜΕ αλλά μέσα από τα κομματικά όργανα, με δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να γίνει υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα