Αυτοί είναι οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν σε Καλλιθέα και Ν. Κόσμο (εικόνες)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντεςΣύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι συλληφθέντες σχεδίαζαν χτύπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου κατά την επίσκεψή τους στην ΑθήναΒρέθηκαν υλικά για εκρηκτικούς μηχανισμούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν την Τρίτη, σε επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται μια γυναίκα, ενώ όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες ο ένας εκ των συλληφθέντων φαίνεται χτυπημένος στο κεφάλι.

Δείτε επίσης: Στη

Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική (εικόνες)

Έξω από το κτίριο 16 των Δικαστηρίων τους περίμεναν αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Δείτε επίσης: Ενώπιον του εισαγγελέα οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες (εικόνες)

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων. Σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ. Στα σπίτια βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι, ερευνάται αν οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα.

Μάλιστα το γεγονός ότι στις 7 και 8 Δεκεμβρίου φτάνει στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε τους αναλυτές να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες να έχουν σχέση με την επίσκεψη του.

To χρονικό της σύλληψης

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές Τούρκων (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα) κουρδικής καταγωγής, που φέρονται να έχουν σχέση με τη εξτρεμιστική οργάνωση DHKP-C. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει και παλαιότερα ανάλογες έρευνες για μέλη της ίδιας οργάνωσης (σ.σ. σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη), προχωρώντας σε συλλήψεις μελών του DHKP-C. Τότε είχε βρεθεί και οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος της Αστυνομίας έγινε σε τρία διαμερίσματα, τα οποία εξετάζονται εξονυχιστικά. Σε κάποια απ’ αυτά έχουν βρεθεί υλικά για εκρηκτικό μηχανισμό, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (σ.σ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και usb sticks). Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των ερευνών μέχρι τώρα έχουν βρεθεί «ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου που δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Keywords
Τυχαία Θέματα