Τραμπ εναντίον Ρωσίας – Κίνας για… τις απειλές από στο διάστημα

Από την Δευτέρα 18 Μαρτίου, και μέχρι τις 28 ειδικά από 25 χώρες συνεδριάζουν για να καταρτίσουν ένα πλάνο αποφυγής των διαστημικών συγκρούσεων και για να δημιουργηθεί ένα πλάνο συμφωνίας για την πρόληψη των εξοπλισμών, προκειμένου να διατηρηθεί η «διαστημική ειρήνη».

Η σύνοδος αυτή έχει άμεση σχέση με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για δημιουργία μιας «διαστημικής δύναμης», του τέταρτου κλάδου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, κάτι που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις υπόλοιπες χώρες.

Ωστόσο ήταν τελικά ο εκπρόσωπος

των ΗΠΑ, η υφυπουργός Εξωτερικών Άιλιμ Πομπλέτ, που κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία και την Κίνα ότι σκοπεύουν να διαταράξουν την ειρήνη, αναπτύσσοντας αντιδορυφορικά όπλα.

«Πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Ρωσία είναι σοβαρή όσον την πρόληψη της κούρσας των εξοπλισμών στο διάστημα, την ώρα που είναι αυτοί που αναπτύσσουν αντιδορυφορικά όπλα που εκτοξεύονται από τη Γη;», ρώτησε.

Η Ρωσία και η Κίνα, που στήριξαν την σύνοδο αυτή της Ομάδας Κυβερνητικών Εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του βραζιλιάνου πρεσβευτή στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Γκιγιέρμε ντε Αγκιάρ Πατριότα. Η επιτροπή βέβαια δεν θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις της αν δεν συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες χώρες.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα