Θα πλημμυρίσει η Ελλάδα με ρώσους τουρίστες; Σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις

Οι ρώσοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την ελληνική συμμετοχή στην τριήμερη 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 22.000 άτομα. Όλα τους ενημερώθηκαν για την Ελλάδα και τα έθιμα της, κυρίως την Κρήτη,

γεύτηκαν τοπικές λιχουδιές και πήραν μια εικόνα της φιλοξενίας που έχει αναδείξει τον ελληνικό τουρισμό διεθνώς.

Το γραφείο του ΕΟΤ αναφέρει πως οι προκρατήσεις αυξήθηκαν κατά 10% στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρώσοι αποτελούν μια year around πηγή εισοδήματος για τον κρητικό τουρισμό, κάτι που ταιριάζει με την στρατηγική των αρμόδιων αρχών.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπηθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου, τα στελέχη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής καθώς και από τον ξεναγό (Ρωσικής γλώσσας) Σταμάτιο Πατελάρο.

Ο κο Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή του νησιού στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα πως ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά ξανά»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και πολλοί δημοσιογράφοι από ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα