Τους τρόπους για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό μας αποκαλύπτουν οι επιστήμονες

Αναμφίβολα το να ξεπεράσει κανείς έναν χωρισμό ειδικά μετά από μια μακροχρόνια σχέση ή γάμο δεν είναι το πιο εύκολο ή ανώδυνο πράγμα στον κόσμο. Ευτυχώς που (και) η επιστήμη έχει βαλθεί να βρει τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρούμαστε. Τι μας λένε, λοιπόν, οι επιστήμονες;

Να βγάλουμε τα ροζ γυαλιά που συνηθίζουμε να φοράμε μόλις τελειώσει μια σχέση. Με άλλα λόγια η συνήθεια να εστιάζουμε στα καλά της σχέσης και να υποβαθμίζουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στον χωρισμό,

κάνει πιο δύσκολο να αποδεχθούμε την πραγματικότητα.

Να το συζητήσουμε. Το να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, τη λύπη, την απογοήτευση, τον φόβο της απώλειας με τους δικούς μας ανθρώπους είναι μια καλή διέξοδος για να μην τα μεγαλοποιούμε ή να μην νιώθουμε απελπισία.

Να μην ξεπεράσουμε τα όρια. Μπορεί να είναι βοηθητικό να αποδεχθούμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, δηλαδή τον θυμό, τη λύπη, την οργή, αλλά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην δρούμε έχοντας παρασυρθεί από αυτά.

Να καταγράψουμε όσα αισθανόμαστε σε ένα χαρτί. Αυτό θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και πώς αισθανόμαστε.

Να «κοιταχτούμε στον καθρέφτη», που σημαίνει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά και να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αυτογνωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα