Τούρκος αντιπρόεδρος για κυπριακή ΑΟΖ: Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει μόνο σε σας (video)

Ο Ρετζέπ Ακντάγ μίλησε στο τουρκικό κανάλι «Χαμπέρτουρκ»«Οι συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνονται και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά δεν είναι αποδεκτές»«Προσπαθούμε, ώστε οι ομοεθνείς μας εκεί να ζήσουν μια καλύτερη και άνετη ζωή»

Οι συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνονται και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά δεν είναι αποδεκτές, είπε ο τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ μιλώντας στο τουρκικό κανάλι «Χαμπέρτουρκ» σημείωσε πως, «ο

φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει ισότιμα και στις δύο κοινότητες εκεί. Δεν μπορούν οι ελληνοκύπριοι να λένε: “εγώ θα φέρω τους Ιταλούς, θα φέρω τον τάδε ή τον δείνα, θα δημιουργήσω τετελεσμένα και, μην φοβάστε, θα δώσω από τα κέρδη μερίδιο και στους τουρκοκύπριους”. Οι συμφωνίες γίνονται και από τις δύο πλευρές, αλλιώς δεν τις αποδεχόμαστε. Εμείς μεταφέραμε νερό στην “ΤΔΒΚ”, τώρα μεταφέρουμε ηλεκτρισμό, το υπουργείο μας προχωρά σε διάφορα πρότζεκτ. Εμείς προσπαθούμε, ώστε οι ομοεθνείς μας εκεί να ζήσουν μια καλύτερη και άνετη ζωή».

Πηγή: sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα