Σενάρια πολέμου από την Τουρκία: Χτυπήματα με πυραύλους, εάν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι (video)

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» τονίζει πώς η Τουρκία θα απαντήσει, αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική ΜεσόγειοΑναφέρεται πως αυτό μπορεί να συμβεί με πυραύλους, χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή τούρκου στρατιώτη, χτυπώντας ακόμα και την Αθήνα«Η αντίδραση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μία επιλογή της Τουρκίας για να “τιμωρήσει” την Ελλάδα, εάν οι γείτονες μας πειράξουν»

Η προκλητικότητα συνεχίζεται στην Τουρκία με στόχο τη χώρα μας και την Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» δημοσιεύει την Παρασκευή (28/6) σενάρια πολέμου και χτυπημάτων κατά της Ελλάδας, σε σχέση με όσα συμβαίνουν και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία θα πλήξει τη χώρα μας, χωρίς να χρειαστεί να πάει στρατιώτης της στην πρώτη γραμμή, καθώς ο αντίπαλος θα δεχτεί πυραυλικά πλήγματα από τα παράλια της Σμύρνης. Αν αυτά τα χτυπήματα δεν είναι αρκετά, τότε, θα πάει σε πόλεμο…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη. Πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100 – 120 χιλιόμετρα. Επισημαίνεται ότι αν χρειαστεί, θα εκτοξεύσει και πύραυλο μπόρα, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Η «Yeni Safak» υπογραμμίζει ότι αυτή η αντίδραση θα μπορούσε να αποτελέσει μία επιλογή της Τουρκίας για να «τιμωρήσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, την Ελλάδα, αν πειράξει την Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή τούρκου στρατιώτη. Συμπληρώνει, πάντως, πως αν αυτό το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε η Τουρκία θα πάει σε σενάρια πολέμου…

(με πληροφορίες από OPEN TV/ethnos.gr)

Φωτογραφία: yenisafak.com

Keywords
Τυχαία Θέματα