Με… μήνυμα από τον Μελισσανίδη η «πρώτη» της ΑΕΚ – Στη Λα Κορούνια ο Λαμπρόπουλος (video)

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδης που έδωσε το… μήνυμά του, η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο την Πέμπτη (27/06) το απόγευμα. Οι παίκτες της Ένωσης συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, με τους έξι νεοαποκτηθέντες (Βράνιες, Ζεράλντες, Σιμάο, Σαμπανάτζοβιτς, Αθανασιάδη, Παουλίνιο) να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο επίκεντρο ήταν ο νέος προπονητής, Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος είδε όλους να είναι αποφασισμένοι

για δουλειά και για σεζόν με επιτυχίες. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την ομάδα της Γαλικίας.

Νωρίτερα, περίπου στις 17:30, στα Σπάτα είχε φτάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που τόνισε πως μόνος στόχος είναι η κορυφή. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ παρακολούθησε από κοντά το ντεμπούτο του Καρντόσο και την πρώτη συνάντηση των ποδοσφαιριστών. Εκεί ήταν και ο πρόεδρος των παλαιμάχων, Στέλιος Σεραφείδης.

Πριν από την έναρξη της πρώτης προπόνησης ενόψει της νέας σεζόν ο «Τίγρης» βρέθηκε στα αποδυτήρια στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ευάγγελο Ασλανίδη, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο και τον γενικό αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη.

Απευθυνόμενος στους παίκτες, είπε: «Θέλω να καλωσορίσω τον νέο σας προπονητή, το νέο τιμ αλλά και τους νέους ποδοσφαιριστές και να σας ευχηθώ καλή χρονιά. Να είστε καλά, να είστε υγιείς και πάνω απ όλα να είμαστε οικογένεια.

Προερχόμαστε από μια κακή σεζόν την οποία πρέπει να την ξεχάσουμε. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που ο μόνος της στόχος είναι η κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψετε σκληρά για να δημιουργήσουμε μια νέα και πολύ καλή ομάδα. Και μην ξεχνάτε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα μπούμε στο δικό μας γήπεδο, στο δικό μας σπίτι. Καλή χρόνια σε όλους».

Καρντόσο: Βλέπω αποφασισμένους ανθρώπους

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ο οποίος λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης, δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Οι πρώτες εντυπώσεις μου από την ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλές. Από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε, καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε πολύ δημιουργική δουλειά. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο δικό μου πλάνο, ενώ έχουμε και ένα καλό όραμα ώστε να δημιουργήσουμε το σωστό μοντέλο δουλειάς. Πιστεύουμε στο club, το club πιστεύει σε μας και θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Βλέπω ανθρώπους αποφασισμένους και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας».

Για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα, ο 47χρονος τεχνικός είπε: «Όλοι οι προπονητές στον κόσμο ζητάνε κάτι καλύτερο, πρέπει όμως να καταλάβουμε σε ποιες συνθήκες λειτουργούμε. Σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες νομίζω ότι έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε σωστές κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο. Για μένα η βασική ανησυχία είναι πότε θα έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να πάρουν την ευκαιρία στα χέρια τους, να δουλέψουν και να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα με δυνατή προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως είχα πει και κατά την παρουσίασή μου είναι αδύνατο να έχουμε κλείσει το ρόστερ πριν από τις 31 Αυγούστου. Μέχρι τότε ίσως γίνουν μία δύο ή και τρεις ακόμα κινήσεις. Εγώ, ο τεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση αλλά το πιο σημαντικό σήμερα είναι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με το υπάρχον υλικό».

«Τέλος» ο Γιαννιώτας

Λιγότερο από 10 μήνες διήρκεσε η καριέρα του Γιάννη Γιαννιώτα στην ΑΕΚ. Η συνεργασία του διεθνή επιθετικού με την Ένωση λύθηκε την Πέμπτη (27/06) κοινή συναινέσει και έτσι ο 26χρονος θα επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Γιαννιώτας είχε αποκτηθεί την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2018 με συμβόλαιο έως το 2021. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει τη διαφορά στις 13 συμμετοχές που συμπλήρωσε με τα κιτρινόμαυρα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον διεθνή επιθετικό Γιάννη Γιαννιώτα, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα σε αυτόν τον ένα χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Επίσημα κάτοικος Γαλικίας ο Λαμπρόπουλος

Παίκτης της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια είναι με κάθε επισημότητα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Η ομάδα της Γαλικίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα στόπερ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο 29χρονος αμυντικός αγωνίστηκε την τελευταία πενταετία στην ΑΕΚ, μετρώντας πέντε γκολ και μία ασίστ σε 135 συμμετοχές και βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας το 2016.

Κατά το παρελθόν, έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης, του Απόλλωνα Πόντου, της Ηλιούπολης, του Εθνικού Αστέρα και του Πανιωνίου. Παράλληλα, είναι και δύο φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών.

Lampropoulos, novo xogador do #DÉPOR1920 https://t.co/XFXPWG7ali Benvido Vassilios! pic.twitter.com/J6NZb7q5pp

— RC Deportivo (@RCDeportivo) 27 Ιουνίου 2019

Λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής, ο έλληνας στόπερ, με ανάρτηση στο Instagram εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, ενώ ευχαρίστησε στη «Ντέπορ» για την ευκαιρία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη στη ζωή μου! Νέα μεγάλη ομάδα, νέοι στόχοι, νέες εμπειρίες! Ευχαριστώ για αυτή την μεγάλη ευκαιρία Ντέπορ», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ξανά μαζί οι «βράχοι» της άμυνας

Με μία χαρακτηριστική φωτογραφία στο Facebook, «γιόρτασε» η ΑΕΚ την επανένωση του αμυντικού διδύμου που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018. Ο Ογκνιεν Βράνιες συνάντησε ξανά τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, καθώς οι δύο παίκτες ήταν από τους πρώτους που έφτασαν σήμερα στα Σπάτα ενόψει της πρώτης προπόνησης για τη νέα σεζόν.

«Και πάλι μαζί» ήταν τα σχόλιο που συνόδευε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των ανθρώπων της UEFA που επιθεώρησαν τους χώρους του ΟΑΚΑ για την επικείμενη συμμετοχή της Ενωσης στο Europa League.

«Μακάρι να συμμετάσχετε για τρίτη διαδοχική χρόνια σε ομίλους μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης» ήταν η ευχή των απεσταλμένων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στο γεύμα που παρέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ στα γραφεία του συλλόγου και στην αίθουσα τροπαίων.

Από πλευράς ΑΕΚ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια Αγγελική Αρκάδη, ο διευθυντής επικοινωνίας Ανδρέας Δημάτος, ο press officer Μάριος Τριβιζάς, ο υπεύθυνος εισιτηρίων Κώστας Παναγιώτοπουλος, ο υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων Νίκος Σμπαρούνης, ο εμπορικός διευθυντής Νίκος Καραούζας και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ανθή Παπακώστα.

Την αντιπροσωπεία της UEFA αποτελούσαν τρία άτομα που έδωσαν συγχαρητήρια για την οργανωτική επιτυχία της περσινής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των εντός έδρας αγώνων τής ΑΕΚ εάν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα