Το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αγγλία, στη μικρή οθόνη με τον εκπληκτικό Χιου Γκραντ (video)

Μπορεί να πλησιάζει τα εξήντα αλλά παραμένει ο αγαπημένος των γυναικών λόγω των ρομαντικών κωμωδιών που τον έχουν αναδείξει. Ποιος ή ποια καλύτερα μπορεί να ξεχάσει το «Νότινγκ Χιλ» ή το «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία»;

Αυτή τη φορά όμως έρχεται σε ένα κόντρα ρόλο στο ίματζ που τόσα χρόνια του είχαν δημιουργήσει και πολλοί μιλάνε ήδη για την ερμηνεία της καριέρας του, με κάποιους κριτικούς να αναφέρονται ακόμα και σε βραβείο BAFTA (της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης).

Ο γοητευτικός Άγγλος Χιου Γκραντ, ενσαρκώνει τον πολιτικό Τζέρεμι

Θορπ, στη μίνι τηλεοπτική σειρά «A Very English Scandal» με την υπογραφή που συνήθως εμπιστευόμαστε, αυτή του BBC (σε συμπαραγωγή με το Amazon).

Η ιστορία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Πρέστον και έπαιξε στο BBC One τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για τη μεταφορά μιας πραγματικής ιστορίας που διαδραματίστηκε στην Αγγλία την περίοδο 1976-1979 και που έμεινε στη δημοσιότητα για περισσότερα από 15 χρόνια.

Αυτή η ιστορία ή καλύτερα σκάνδαλο κινείται γύρω από τη ζωή του βουλευτή και μετέπειτα επικεφαλή του Φιλελεύθερου Κόμματος, τη δεκαετία του 1960, Τζέρεμι Θορπ. Ο εν λόγω πολιτικός μάλιστα είχε φτάσει πολύ κοντά στην άνοδο στην εξουσία αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια.

Σε αυτά βοήθησε η σεξουαλική σχέση που διατηρούσε ο οικογενειάρχης πολιτικός με το νεαρό μοντέλο Νόρμαν Σκοτ. Η σχέση αυτή έγινε θέμα σε πολλά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στις βρετανικές εφημερίδες. Συγκεκριμένα, βγήκαν στη δημοσιότητα ερωτικές επιστολές του Θορπ από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν η ομοφυλοφιλία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν άλλωστε ακόμα αξιόποινη πράξη (…και μέχρι το 1967).

Αλλά το κακό δεν σταματάει εκεί για τον μεγάλο πολιτικό. Ο εραστής του, τον κατηγόρησε ότι υποκίνησε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Αυτό που είχε συμβεί εκείνη την νύχτα του Οκτωβρίου του 1975, ήταν η δολοφονία του… σκύλου του Νόρμαν Σκοτ, με τον δράστη να καταδικάζεται μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Αυτό αποτέλεσε την αρχή για μια υπόθεση που πήρε διαστάσεις και που έφερε το 1979 τον Θορπ και τρεις συνεργούς του στο δικαστήριο.

Αν και το Ποινικό Δικαστήριο του Λονδίνου Old Bailey τον κήρυξε «όχι ένοχο», ο Τζέρεμι Θορπ έχασε τη βουλευτική έδρα μετά από 20 χρόνια.

Σήμερα, με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας να έχει φύγει από τη ζωή, κατάφεραν οι παραγωγοί να γυρίσουν το σκάνδαλο σε μία σειρά όπου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την ενοχή του Θορπ, στην οποία ο πρώην εραστής του Νόρμαν Σκοτ, 77 ετών πια, επιμένει.

Σε εκπομπή του Seth Meyers, ο Χιου Γκραντ, με αφορμή τη νέα αυτή σειρά, αναφέρεται στους πολιτικούς ως άτομα με πολλά ψυχολογικά προβλήματα (δείτε απόσπασμα):

Ενώ σε άλλη συνέντευξή του στο NPR’s Weekend Edition Saturday, σχετικά με την συνεργασία του πάλι με τον Ben Whishaw –είχαν δουλέψει μαζί στο Cloud Atlas (2012) και στο Paddington 2 (2017), αναφέρει με το γνωστό βρετανικό χιούμορ του «Πράγματι, είναι περίεργο που έχω περάσει τα τελευταία τρία χρόνια είτε προσπαθώντας να σκοτώσω, είτε να κάνω σεξ με τον Ben Whishaw, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο» (Well, I mean, it is weird that I have in effect spent the last three years trying to either kill or have sex with Ben Whishaw in one way or another.)

Η επιστροφή του πάντως στην βρετανική τηλεόραση μετά από 25 χρόνια στέφθηκε με επιτυχία. Πάρτε μια ιδέα από το trailer:

Keywords
Τυχαία Θέματα