Το… σήκωσε ο Μήτρογλου χωρίς να κουραστεί (video)

Κυπελλούχος Τουρκίας για 18η φορά στην ιστορία της στέφθηκε την Τετάρτη (15/05) η Γαλατασαράι. Έτσι, ο Κώστας Μήτρογλου… σήκωσε κούπα, χωρίς να κουραστεί, αφού δεν ήταν έτοιμος για να αγωνιστεί. Σήκωσαν κούπα Λάτσιο και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η «Γαλατά» πέτυχε σπουδαία ανατροπή. Μέχρι το 80′ βρισκόταν πίσω στο σκορ από την κάτοχο του τροπαίου, Ασκίσασπορ, με 1-0, αλλά, κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πετύχει τρία γκολ και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου (3-1) στο γήπεδο της Σίβασπορ.

Ο Μανού στο 56΄ έβαλε μπροστά

στο σκορ την Ακίσασπορ, ενώ στο 65΄ ο Ντιαγέ απέτυχε να ισοφαρίσει για την «Γαλατά» από το σημείο του πέναλτι. Ο Γκουμους στο 80΄ ήταν εύστοχος από την «ασβεστένια βούλα» (1-1), στο 88΄ ο Φενγκούλι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Φατίχ Τεριμ, για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Ντιανιε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι δεν βρισκόταν στην αποστολή της Γαλατασαράι, αλλά, στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Πόλης πανηγύρισε το Κύπελλο, βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.



Η Λάτσιο είναι η Κυπελλούχος Ιταλίας για την περίοδο 2018-19, αφού στον τελικό του Coppa Italia, που φιλοξενήθηκε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης με 2-0 την Αταλάντα και κατάκτησε το έβδομο τρόπαιο στην ιστορία της.

Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς άνοιξε το σκορ στο 82′ και ο Χοακίν Κορέα το διαμόρφωσε στο 90΄. Ο αγώνας, πριν την έναρξη του οποίου καταγράφηκαν επεισόδια από οπαδούς της Λάτσιο έξω από το γήπεδο, ήταν αρκετά ισορροπημένος στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Οι «μπεργκαμάσκι» στάθηκαν πάντως άτυχοι καθώς «σημάδεψαν» δύο φορές τα δοκάρια του Θωμά Στρακόσια, την πρώτη στο 25΄ με σουτ του Ντε Ρουν και το άλλο στο 76΄, ύστερα από προσπάθεια του Γκόμες. Η κατάκτηση του Κυπέλλου έδωσε στη Λάτσιο το εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου, ενώ η Αταλάντα ελπίζει βάσιμα για το Champions League.



Το τέταρτο διαδοχικό Κύπελλο Ουκρανίας κατέκτησε την Τετάρτη (15/05) η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στον τελικό με την αδύναμη Ινουλέτς, που διεξήχθη στο Ζαπορίζιε, η ομάδα του Φονσέκα συνέτριψε με 4-0 την αντίπαλό της και πανηγύρισε το τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της.

Η «σεμνή τελετή» στην «Slavutych Arena» είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν η Σαχτάρ προηγήθηκε με 3-0, χάρις στα δύο γκολ του Τέτε (28΄, 39΄) και του Μοράες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σόλομον στο 64΄.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα