Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την Πρωτομαγιά – Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις

Μετά τους εντατικούς ελέγχους του Πάσχα λόγω κορονοϊού, η ΕΛΑΣ ετοιμάζει το σχέδιο της για την Πρωτομαγιά. Μπλόκα, drones, περιπολίες, ενδεχομένως και απαγόρευση κυκλοφορίας για ορισμένες ώρες είναι τα μέτρα που θα πέσουν και πάλι στο τραπέζι των Αρχών. Αυτή τη φορά βέβαια, οι δυνάμεις Ασφαλείας θα πρέπει να διαχειριστούν και τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί

για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παρά τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί μεταφοράς των εορτασμών το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων, συνδικάτα και σωματεία προγραμματίζουν συγκεντρώσεις.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη προαναγγείλει πορεία στην πλατεία Συντάγματος, πρωτοβάθμια σωματεία και αντιεξουσιαστές έχουν ανακοινώσει συγκεντρώσεις στις 10:30 στα Χαυτεία και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 11:00 αναμένεται να κάνουν πορεία οι διανομείς φαγητού με τις μηχανές τους. Επίσης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το αστυνομικό προσωπικό θα επιχειρήσει με τηλεβόες την τήρηση των αποστάσεων, ενώ θα συνεχιστούν οι βεβαιώσεις παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις. Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Στην διάρκεια της ημέρας θα γίνονται περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα στην Αττική, μέτρο που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ και το Πάσχα. Πιθανή είναι η χρήση των drones και πάλι, ενώ θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, αλλά και σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως οι Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά.

Παράλληλα, σε περιοχές που στην αργία «σφύζουν» από κόσμο, όπως παραλίες, πάρκα και βουνά, θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, ώστε να αντιμετωπιστεί κι εκεί τυχόν συνωστισμός. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την Πρωτομαγιά – Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα