Το ‘πε και το ‘κανε: Εξώδικο Μπαλαούρα στα «Νέα» για fake news

Την απειλή πράξη έκανε ο Μάκης Μπαλαούρας, στέλνοντας εξώδικο στην εταιρεία Alter Ego, εκδότρια της εφημερίδας «Τα Νέα», καθώς και στον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη, με αφορμή πρωτοσέλιδο στις 22/3 το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει

τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».

Σημειώνεται ότι η είδηση αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την περικοπή στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται, με το κραυγαλέο σχόλιο ότι ο Μ. Μπαλαούρας εξαιρείται.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «ψευδέστατο, που κατασκευάστηκε με την πρόθεση να τον συκοφαντήσει σκόπιμα ότι δήθεν εξαιρείται από τις μειώσεις συντάξεων, θέλοντας να πλήξει και πολιτικά τον ίδιο, καθώς και την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι «βαθύτατα προσβεβλημένος από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και το δυσμενή σχολιασμό του από κόμματα της αντιπολίτευσης, Μ.Μ.Ε και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αντιμάχονται με κάθε τρόπο την κυβέρνηση».

Παράλληλα, προσθέτει ότι εξέδωσε δήλωση, την οποία απέστειλε και στα ΝΕΑ, και στην οποία πέραν της έντονης διαμαρτυρίας του για το συκοφαντικό δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα