Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Μην μας ζητήσετε βοήθεια

Σφοδρή επίθεση κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χθεσινή παρέμβαση του γάλλου ομολόγου του σχετικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την έκπληξη του για την αντίδραση του Παρισιού στο ζήτημα της Συρίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «εντελώς λάθος». Προειδοποίησε ακόμη σε αιχμηρό τόνο, πως «η Γαλλία δεν θα

πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας όταν γεμίσει τρομοκράτες» εξαιτίας της πολιτικής της αυτής.

«Αυτοί που αρχίζουν μια συνεργασία και έχουν αλληλεγγύη με τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας (…) θα γίνουν, όπως και οι τρομοκράτες, στόχος της Τουρκίας», σημείωσε ο Μποζντάγ σε μήνυμά του στο Twitter. «Ελπίζουμε ότι η Γαλλία δεν θα κάνει ένα τόσο παράλογο βήμα», σημείωσε.

«Απορρίπτουμε οποιαδήποτε προσπάθεια η οποία έχει στόχο την προώθηση ενός διαλόγου, επαφών ή μιας μεσολάβησης μεταξύ της Τουρκίας και των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας μετά την χθεσινή πρόσκληση του Παρισιού σε έναν διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Νωρίτερα, με εξίσου επιθετική ρητορική, είχε καταφερθεί εναντίον του γάλλου προέδρου και ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Χθες, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο Μακρόν δήλωσε ότι θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με κούρδο αξιωματούχο, υποσχέθηκε μετά τη λήξη της συνάντησης, να στείλει στρατεύματα στο Μανμπίτζ της Συρίας για να στηρίξουν τον κουρδοαραβικό συνασπισμό.

Από την πλευρά της, πάντως, η Γαλλία, μέσω πηγής της προεδρίας, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν αποτελούν μέρος των ενεργειών του διεθνή συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα