«Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο μας δίνει… όπλα απέναντι στη βία»

Θλιβερά χαρακτήρισε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γλυφάδα για την τρίτη φάση της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του νέου αθλητικού νόμου για την ποινική αντιμετώπιση όσων συλλαμβάνονται.

Τα επεισόδια καταδίκασαν και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

της Βουλής. Βρέθηκε μαχαίρι και μέσα στην πισίνα στο Παπαστράτειο. Συγχαρητήρια απ’ όλους για τις επιτυχίες στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

«Γίναμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων που καταδεικνύουν και την αναγκαιότητα του νέου αθλητικού νόμου για την ποινική αντιμετώπιση όσων συλλαμβάνονται. Δεν θα ήταν σωστό να μιλήσω για το τι έκανε η αστυνομία και αν είμαστε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θα ακολουθήσω την ίδια τακτική που είχα ακολουθήσει και σε προηγούμενα επεισόδια. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε: «Και σε αυτή την περίπτωση, και στο ξυλοδαρμό του διαιτητή, θα έχουμε πιστεύουμε πάλι τη διαλεύκανση τους που σε συνδυασμό με το νέο νόμο πλαίσιο θα μπορέσουμε να δώσουμε τα όπλα στη φαρέτρα μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και ιδίως σε μια περίοδο 10ετούς οικονομικής κρίσης μπορεί στα γήπεδα να βρίσκει πιο πρόσφορο έδαφος. Πρέπει να στείλουμε τα σωστά μηνύματα, και με το νομοσχέδιο αυτό κάνουμε».

****

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται «στο φως», σχετικά με την πρωτοφανή εισβολή κουκουλοφόρων στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, το περασμένο Σάββατο (2/3), κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Γλυφάδα για την Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών.

Όπως ανέφερε την Τρίτη (5/3) στην ΕΡΤ ο διευθυντής της εγκατάστασης, Μηνάς Χατζηαντωνίου, εκτός από το πτυσσόμενο μαχαίρι (τύπου «πεταλούδα») που βρέθηκε αμέσως μετά την επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας, ανακαλύφθηκε ακόμη ένα, στο βυθό της δεξαμενής…

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί πολύ έντονο προβληματισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της εισβολής οι αθλήτριες των δύο ομάδων βρίσκονταν μέσα στο νερό και παρέμειναν εκεί, προκειμένου να προφυλαχθούν. Είναι άγνωστο αν το μαχαίρι έπεσε από κάποιον εισβολέα ή αν πετάχθηκε επίτηδες μέσα στην πισίνα, σε κάθε περίπτωση όμως είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό αθλήτριας.

Συγχαρητήρια από Γ. Βασιλειάδη και εισηγητές κομμάτων για τις ελληνικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Τα θερμά συγχαρητήριά τους στους έλληνες αθλητές και τις ελληνίδες αθλήτριες για τις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη εξέφρασαν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης όσο και οι εισηγητές των κομμάτων με αφορμή τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η αποστολή επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης (5/3).

«Και επίσημα από το βήμα της Βουλής [θέλω] να συγχαρώ συνολικά τους Έλληνες πρωταθλητές στον κλειστό στίβο για την πολύ μεγάλη χαρά που μας έδωσαν με τη σπουδαία εμφάνισή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε: «Αυτό δείχνει ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά και ότι μετά από μια δύσκολη, κοπιώδη και μακρά περίοδο οικονομικής στενότητας από την οποία βγαίνουμε, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Συνολικά οι Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές είχαν μεγάλες εμφανίσεις και είναι πολύ σημαντικές γιατί βγήκαν μέσα από δύσκολες συνθήκες με την πολιτεία απούσα. Εμείς προσπαθήσαμε να διορθώσουμε την υποχρηματοδότηση καταβάλλοντας τουλάχιστον αυτά που είχε προβλέψει η Πολιτεία αλλά και αυξάνοντας τη χρηματοδότηση χρόνο με το χρόνο για αυτά τα παιδιά».

Για δύο Ελλάδες, αυτής της προσπάθειας και της επιμονής που αποτυπώνεται με τα μετάλλια στο στίβο και της άλλης του χουλιγκανισμού, με τα επεισόδια στο πόλο γυναικών, έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήριά της στους έλληνες πρωταθλητές του κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

«Να συγχαρώ τους Έλληνες αθλητές μας με τις σπουδαίες επιτυχίες στο κλειστό στίβο που μας έδειξαν το ελπιδοφόρο πρόσωπο του αθλητισμού και όχι το αποκρουστικό πρόσωπο της βίας», σημείωσε από την πλευρά της η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Καραμανλή.

Τα θερμά συγχαρητήριά τους στους έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες κλειστού στίβου εξέφρασαν επίσης ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα