Το μενού της ημέρας από το Forky – Με παραδοσιακή μαγειρίτσα

Το Forky προτείνει για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο:

Κυρίως πιάτα:

Παραδοσιακή μαγειρίτσα: Μία παραδοσιακή συνταγή που δεν λείπει από κανένα αναστάσιμο τραπέζι: Μαγειρίτσα σούπα με αρνίσια συκωταριά, μαρουλάκι και φρέσκα μυρωδικά.

Ρεβυθάδα με πορτοκάλι και κύμινο: Γευστική και αρωματική ρεβυθάδα Δομοκού με κρεμμυδάκι, καρότο και κύμινο, σιγοβρασμένη σε σαλτσούλα από λευκό κρασί, πορτοκάλι και λεμόνι.

Πέννες με κοτόπουλο και μπέικον: Λαχταριστός συνδυασμός με πέννες, κοτόπουλο

και λεπτές φέτες μπέικον σε ελαφριά σάλτσα τομάτας με πιπερίτσες και αρωματικά.

Σαλάτες:

Σαλάτα Caesar’s Forky: Φρέσκια σαλάτα με iceberg, κοτόπουλο, μπέικον, πιτάκια αραβικής, αγγούρι & καλαμπόκι. Συνοδεύεται από sauce μουστάρδας με γιαούρτι (112 kcal).

Σαλάτα ντάκος: Σαλάτα με γεύση Ελλάδας. Αυθεντικός Ντάκος με παξιμάδια, φέτα, τομάτα, ελιές καλαμών & κάπαρη. Αρωματίζεται με μαϊντανό & ρίγανη.

Σαλάτα πράσινη: Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, ρόκα & σπανάκι. Συνοδεύεται με τοματίνια, κρουτόν, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνιθο & sauce vinegraitte (193kcal).

Σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και μπέικον: Δροσερή βάση με ρόκα και σπανάκι, εμπλουτισμένη με μπέικον, παρμεζάνα, τοματίνια & κρουτόν. Συνοδεύεται από vinaigrette balsamico με μέλι (154kcal).

Πράσινα σαλατικά με ζαμπόν: Σαλάτα με iceberg, ζαμπόν καπνιστό, τυρί edam, τοματίνια, πράσινη & κόκκινη πιπεριά και καλαμπόκι. Αρωματίζεται από μαϊντανό και συνοδεύεται από vinaigrette Worchester (208kcal).

Σαλάτα με λάχανο και καρότο: Σαλάτα με λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνιθο & μαϊντανό. Συνοδεύεται από sauce vinaigrette με μουστάρδα (193kcal).

Πιάτα του μήνα

Vegetarian μουσακάς με ψητά λαχανικά και σάλτσα μανιταριών: Ένας vegetarian μουσακάς με στρώσεις από ψητά λαχανικά (πατάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές & καρότο), πλούσια σάλτσα μανιταριών με αρωματικά βότανα και ελαφριά μπεσαμέλ.

Κοτόπουλο σχάρας με αρακά και καροτάκι: Τρυφερό κοτόπουλο μαγειρεμένο στη σχάρα. Συνοδεύεται από αρακά και καροτάκι.

Πηγή: Το μενού της ημέρας από το Forky – Με παραδοσιακή μαγειρίτσα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα