Το Ιράν ζητάει «σύνεση και προνοητικότητα» μετά τη σύλληψη βρετανικού τάνκερ

Την ώρα που στη Μεγάλη Βρετανία υπουργοί της κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, στην ασιατική χώρα ο Υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ τόνισε πως μόνο «η σύνεση και η προνοητικότητα» θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις εντάσεις μεταξύ της Τεχεράνης και του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα,

ο ιρανός υπουργός των Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Μόνο η σύνεση και η προνοητικότητα μπορούν να εμποδίσουν αυτά τα τεχνάσματα. Έχοντας αποτύχει να παρασύρουν τον Ντόναλντ Τραμπ στον Πόλεμο του Αιώνα και φοβούμενοι την κατάρρευση της ομάδας του, ο Τζον Μπόλτον στρέφει την χολή του κατά της Βρετανίας, ελπίζοντας ότι θα την τραβήξει στο βάλτο». Όλα αυτά μετά την κατάσχεση από την Τεχεράνη του – υπό βρετανική σημαία – δεξαμενόπλοιου Stena Impero.

Η Μεγάλη Βρετανία από την πλευρά της, χαρακτήρισε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου ως μία «εχθρική ενέργεια». Η Τεχεράνη για εβδομάδες έλεγε, ωστόσο, ότι θα εκδικηθεί την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Grace 1 από βρετανικές δυνάμεις για παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας.

.@GOVUK ‘Exclusive footage from the main deck of detained UK-flagged tanker in #StraitofHormuz‘#StenaImpero

Notice the Iranian flag flying on it. smh https://t.co/fF1ZyBxInb

— ƓɪØ |

Keywords
Τυχαία Θέματα