Το διαιτητικό εφετείο απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟΚ, αλλά τόνισε: Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η απόφαση της ΕΕΑ

Ο ΠΑΟΚ είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, επιδιώκοντας να βγει μία προσωρινή διαταγή, ώστε να ανασταλούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για την υπόθεση της με την Ξάνθη, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. «Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η απόφαση της ΕΕΑ», τόνισε, πάντως, το διαιτητικό εφετείο, και από τον «Δικέφαλο του Βορρά» τονίζουν ότι αυτό αποτελεί δικαίωσή τους, αναφέροντας: «Οφείλει πλέον η Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία της υπόθεσης».

Στο Διαιτητικό προσέφυγε και ο Ολυμπιακός κατά της Superleague για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε, λοιπόν, μεν το αίτημα του ΠΑΟΚ για έκδοση προσωρινής διαταγής, αλλά επισημαίνει στην αιτιολόγησή του ότι το πράττει αυτό καθώς η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι δεσμευτική.

Ουσιαστικά δηλαδή καλεί την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να δικάσει από την αρχή την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την οποία πρωτόδικα υπήρξε αφαίρεση επτά βαθμών σε κάθε ομάδα από το πειθαρχικό όργανο της Super League.

ΠΑΟΚ: Οφείλει πλέον η Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία της υπόθεσης

Άμεση ήταν και η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ αναφορικά μ’ αυτή την εξέλιξη και ο «Δικέφαλος του Βορρά», μεταξύ άλλων, τονίζει πως είναι μια επιβεβαίωση όσων εξαρχής διατυπώνει. Παράλληλα, καλεί την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι των πρωταθλητών αναφέρουν: «Η σημερινή απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των όσων εξαρχής επίμονα διατυπώνουμε. Η απόφαση της ΕΕΑ ΔΕΝ είναι δεσμευτική και κακώς δεν δικάστηκε η ουσία της υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο όργανο της Λίγκας, πράγμα που οφείλει πλέον να κάνει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Για το λόγο αυτό άλλωστε το διοικητικό δικαστήριο δεν διέταξε αναστολή της ποινής, όπως κατηγορηματικά αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης».

Στο Διαιτητικό ο Ολυμπιακός κατά της Superleague για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στις 25 Φεβρουαρίου οι ΠΑΕ της Superleague αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να απορρίψουν την καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της εισήγησης για υποβιβασμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της διοργανώτριας αρχής, με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Λίγκας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τετάρτη 11/03.

Πηγή: Το διαιτητικό εφετείο απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟΚ, αλλά τόνισε: Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η απόφαση της ΕΕΑ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα