Το μπάσκετ σε… αδιέξοδο, όλα στον «αέρα» για το πρωτάθλημα

Πάνω από 3,5 ώρες διήρκεσε η κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων του ΕΣΑΚΕ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, αλλά οριστική λύση δεν υπήρξε για το μέλλον και το τρέχον πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός επέμεινε στον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου και στο θέμα των ξένων διαιτητών, υπήρξαν και άλλες ομάδες που είπαν πως υπάρχει πρόβλημα με την ΚΕΔ

(ανήκει στην ΕΟΚ), αλλά κάποια… χειροπιαστή λύση δεν προέκυψε, με την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας να απέχει μόλις δύο 24ώρα (Τετάρτη, 7/5).

Να θυμίσουμε ότι υπήρξε προσφυγή από τους «ερυθρόλευκους» στο ΑΣΕΑΔ, για τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου, μιλώντας για παράμοπνη κλήρωση από την ΚΕΔ. Εδώ να αναφέρουμε πως σχεδόν όλες οι ομάδες ήταν αντίθετες με τους Πειραιώτες, κάνοντας έκκληση για να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η σεζόν, για να μην έχουν προβλήματα με τους ξένους τους, καθώς αυτή τη στιγμή τα αιτήματα του Ολυμπιακού δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν, ενώ δεν γίνεται να υπάρξει κάποια αλλαγή με τους διαιτητές και την ΚΕΔ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλλης Λιόλιος φέρεται να είπε στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ, στην ΚΕΔ υπάρχει σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές.

Τονίστηκε από πολλές ομάδες ότι θα δημιουργηθεί δεδικασμένο αν αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική και μετά θα μπορεί να το κάνει αυτό κάθε ομάδα, όταν θα έχει κάποιον τραυματία και δεν θα είναι έτοιμη γι’ έναν αγώνα.

Ο Ολυμπιακός επέμεινε στη θέση του για τους ξένους διαιτητές, η οποία εκφράστηκε μέσω του Γιώργου Σκινδήλια σε πολύ έντονο ύφος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ ο Σταύρος Δουβής πήρε τον λόγο και εξήγησε γιατί η κατάσταση στο μπάσκετ δεν είναι παρόμοια με την ποδοσφαιρική και γιατί δεν είναι εφικτή η παρουσία ξένων διαιτητών. Τότε ο κ. Σκινδήλιας υπογράμμισε: «Εάν δεν έρθουν ξένοι διαιτητές με τον Παναθηναϊκό, δεν παίζουμε».

Για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως: «Παράκληση προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού: να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας». Ρώτησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με τι θα είναι ευχαριστημένοι, για να φανεί πως γλίτωσαν την «κωλοτούμπα». Για τους «πράσινους» το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του συλλλόγου Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος είπε πως ο Ολυμπιακός έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, φεύγοντας από το ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» στάθηκαν και στο γεγονός πως ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος είναι υπό αστυνομική προστασία και προέτρεψαν τους «ερυθρόλευκους» να βγουν μπροστά και να προστατέψουν τον ρέφερι.

Τελικά, το θέμα είναι πως παρά τις εντάσεις, τους διαλόγους και συζητήσεις των ομάδων, παρουσία του προέδρου, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος εξήγησε πως αυτή η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να έχει… λόγο στους διαιτητές και στα πρακτικά της κλήρωσης στην ΚΕΔ, οριστικές αποφάσεις δεν πάρθηκαν από τους συλλόγους, και το μέλλον του πρωταθλήματος βρίσκεται στον… αέρα.

Ο Δημημήτρης Γιαννακόπουλος στην αρχή της συνεδρίασης είπε στους ερυθρόλευκους» ότι στην Euroleague πέρυσι δεν τον.. στήριξαν όταν ο ίδιος είχε μιλήσει για προβλήματα με τη διαιτησία, όταν η κουβέντα πήγε και στο το πρωτάθλημα, λόγω και των οικονομικών στενοτήτων θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, ώστε οι ομάδες θα γίνουν καλύτερες και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Να αναφέρουμε πως οι διοικούντες του Ολυμπιακού διέρρευσαν στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ τα έγγραφα της ΕΟΚ σχετικά με τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου σε παιχνίδι της VTB League. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν στις ομάδες την αλληλογραφία ανάμεσα στην VTB League και την ΕΟΚ, σχετικά με τον «διπλό» ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, στα έγγραφα που διέρρευσαν σε αγώνα της VTB για το παιχνίδι της Ούνικς Καζάν με την Κάλεβ στην Εσθονία, αίτημα το οποίο έκανε δεκτό η ΚΕΔ στις 30 Απριλίου…

Γαλατσόπουλος: Έχουμε πρωτάθλημα, εκτίμηση ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός – Εκτιμώ πως ο Αναστόπουλος θα δηλώσει κώλυμα

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μετά τη συνεδρίαση, εκτίμησε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί την Τετάρτη (7/5) – διαφορετικά υπάρχει ενδεχόμενο να υποβιβαστεί – τονίζοντας ότι υπήρξε συμφωνία σε δύο ζητήματα. Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση πως ο Παναγιώτης Αναστόπουλος θα δηλώσει κώλυμα ενόψει Τετάρτης.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι πριν από την σύσκεψη και την συνεδρίαση των ιδιοκτητών από πολλούς οι προσδοκίες ήταν πολύ χαμηλές. Αυτό διαψεύστηκε και πλέον έγινε μία πραγματική συζήτηση επί τρεις ώρες. Τοποθετήθηκαν όλες οι ομάδες με τις θέσεις τους και συμφωνήθηκαν δύο πράγματα.

Πρώτον, έχουμε πρωτάθλημα και δεύτερον συμφωνήσαμε με την λήξη του πρωταθλήματος να συζητήσουμε όλες τις προτάσεις ώστε να ακούσουμε λύσεις για το καλό του αθλήματος.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός. Δεν έχω δέσμευση αλλά αυτά που συζητήθηκαν μέσα και για αυτό είπα ότι έχουμε πρωτάθλημα. Θα τα δούμε και θα τα λύσουμε τις επόμενες ώρες. Το τί είπα εγώ είναι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο».

Γιαννακόπουλος: Οι ομάδες είναι 13-1

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο Μαρούσι κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τις υπόλοιπες ομάδες για το τι μέλλει γενέσθαι. «Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα. 13-1 είναι οι ομάδες. Ρωτήστε τις άλλες 13 ομάδες», είπε…

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποχώρησαν από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ δίχως να προβούν σε κάποια δήλωση. Ο team manager του Ολυμπιακού Χρήστος Μπαφές σχολίασε: «Δεν έχουμε καταλάβει γιατί ήρθαμε εδώ».

Γουλιέλμος: Έχω την αίσθηση πως θα μείνει ο Ολυμπιακός

Ο πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Γουλιέλμος, έδωσε την οπτική του γωνία για τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, εξέφρασε τους προβληματισμούς του αλλά και την αίσθησή του για το μέλλον.

«Ο κος Γιαννακόπουλος είχε μία πολύ ζωντανή και σημαντική άποψη για τα πράγματα, το πρωτάθλημα και το μπάσκετ. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος όπως και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι έξυπνοι και έχουν άποψη. Κανείς δεν μπαίνει στο ελληνικό μπάσκετ ως ιδιοκτήτης με αποκλειστικό στόχο να του κάνει κακό. Όλοι μπαίνουν με στόχο να του κάνουν καλό. Δεν υπήρχε κανένα 13-1. Υπήρχε μία κοινή τάση και πορεία η οποία φυσικά. Έλληνες είμαστε με προσωπικότητες, έχουμε οπτική γωνία σε κάποιο μέρος. Η κεντρική γραμμή είναι κοινή. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε για 13-1. Ούτε για 7-7. Έχω την αίσθηση πως θα μείνει στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός», είπε ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

Αδριατική Λίγκα – Ντόντικ: Θετικό να μπει νέα αγορά και κοινό, διαφωνούν τέσσερις για Ολυμπιακό

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας, Ιγκόρ Ντόντικ, μίλησε για το ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός στην ΑΒΑ League και θεωρεί ως μία θετική κίνηση αυτό το ενδεχόμενο. Υπογράμμισε πως η απόφαση ανήκει στους συλλόγους – μετόχους, όπως από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό, ενώ αποκάλυψε και τέσσερις ομάδες που δεν θέλουν τους «ερυθρόλευκους».

Η γενική συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας, στην οποία θα συζητηθεί το αίτημα του Ολυμπιακού για συμμετοχή από τη νέα σεζόν έχει μετατεθεί για τις 24 Μαΐου και θα λάβει χώρα στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Για να πραγματοποιηθεί πιθανή ενσωμάτωση του Ολυμπιακού στη Λίγκα πρέπει ο αριθμός των ομάδων να αυξηθεί από 12 σε 14, κάτι που όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν ήταν στις προτεραιότητες της ηγεσίας του πρωταθλήματος αλλά ενδέχεται να αλλάξει.

Igor Dodik: Za tenzije u finalu ABA lige krivi čelnici Zvezde i Budućnosti https://t.co/Quh2SnnRNp

— Snezana Mitrovic (@Snejkicaa) 6 Μαΐου 2019

Ο Ιγκόρ Ντόντικ δήλωσε αναλυτικά: «Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα, αλλά μόνο εάν οι ίδιες οι ομάδες δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέλευση που θα γίνει στην Μπάνια Λούκα στις 24 Μαΐου, θα συζητηθεί το αίτημα του Ολυμπιακού και έπειτα θα ξέρουμε αν ο σύλλογος θα μπορεί να συμμετάσχει. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι θα ήταν καλό για τη διοργάνωση να μπει μία νέα αγορά και ένα νέο κοινό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο μέγεθος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν αποφασίζω όμως εγώ.

Αυτή την απόφαση θα την πάρουν οι ομάδες. Όλα θα γίνουν γνωστά στο συμβούλιο της Μπάνια Λούκα. Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή τη στιγμή οι Τσεντεβίτα, Ερυθρός Αστέρας, ΚΚ FMP και Μέγκα Μπεμάξ τάσσονται κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτή θα είναι και η τελική τους απόφαση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να συζητήσουμε οτιδήποτε δεδομένου ότι τα κλαμπ έχουν προσωπικά συμφέροντα».

Prvi čovek ABA lige: Finalna serija se ne poništava, plašim se gubitka mesta u Ev #ABALiga #DraganBokan #IgorDodik https://t.co/tvQPgNmMEg

— Sportska Centrala (@scentrala) 6 Μαΐου 2019

(πληροφορίες από sdna.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα