Το ατελιέ Boan ανοίγει δίνοντας μια πολύχρωμη πινελιά στο κέντρο της Αθήνας

Δυο νέες γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν αυτό που πολλοί άνθρωποι της γενιάς τους θα χαρακτήριζαν «τρέλα».

Άφησαν τις αδιέξοδες δουλειές τους που είχαν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» της έμφυτης δημιουργικότητάς τους και ακολούθησαν το όνειρό τους. Ένα όνειρο που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες, ήταν εγγεγραμμένο μέσα στις ίδιες τους τις ζωές σχεδόν από τη γέννησή τους.

Η Δώρα και η Μαριλένα Τσίρκα, είναι δύο κορίτσια γεννημένα και μεγαλωμένα μέσα στις ραπτομηχανές, τις κλωστές και τις μεζούρες.

Εδώ και τρεις γενιές, η οικογένειά τους είναι γεμάτη μοδίστρες που υπήρξαν αναγνωρισμένες

για την ποιότητα της δουλειάς τους. Από πολύ μικρή ηλικία λοιπόν φαίνεται πως «κόλλησαν» το «μικρόβιο» της αγάπης για νέες δημιουργίες.

Οι δύο νεαρές γυναίκες, για πολλά χρόνια πορεύονταν κρατώντας στο ένα χέρι τα εργαλεία των καθημερινών τους εργασιών και στο άλλο τα ψαλίδια, τις βελόνες και τις μεζούρες τους, αποκτώντας, με μεγάλη επιμονή και μεράκι, μια πολυετή εμπειρία στην κατασκευή και το σχέδιο ρούχων.

Όταν τελείωσαν τις σπουδές τους στην Αθήνα (η Μαριλένα πάνω στο Σχέδιο Μόδας και η Δώρα στο Business of Fashion), ένιωσαν ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Το βήμα αυτό απέκτησε υπόσταση πολύ σύντομα, χάρη στην αποφασιστικότητα των δυο κοριτσιών. Ονομάστηκε Boan και βρήκε το «σπίτι» του στην οδό Αξαρλιάν 3-5 στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυο αδελφές ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν μέσα από το Boan να υπηρετήσουν αποκλειστικά την τέχνη που ονομάζεται Μόδα και μ’ αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής.

Σήμερα, Κυριακή 14 Ιανουαρίου, το ατελιέ των Boan κάνει εγκαίνιά του και συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό, που πλέον έχει την ευκαιρία να διαλέξει μέσα από συλλογές που φέρουν τη σφραγίδα του κλασσικού ποιοτικού, του δημιουργικού και καινοτόμου και παράλληλα sur mesure μοναδικά κομμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα