Στο μικροσκόπιο τα βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια

Στη διάθεση των αρχών τα βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό τουΟ νεαρός άνδρας, γνωστός για την ακτιβιστική του δράση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δέχτηκε άγρια επίθεση, ακόμη κι αφού του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη αρνείται τη συμμετοχή του εντολέα του στο λιντσάρισμα του 33χρονου Ζακ ΚωστόπουλουΟ κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης ζήτησε προθεσμία για να
απολογηθεί την Τρίτη

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα βίντεο τόσο από κάμερα κλειστού κυκλώματος όσο και από τα κινητά τηλέφωνα των περαστικών, με τους αξιωματικούς να εξετάζουν καρέ-καρέ όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Παρασκευή μέσα και έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Οδό Γλάδστωνος, έξω από το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος.

Στα βίντεο φαίνεται καθαρά το άγριο λιντσάρισμα που υπέστη ο νεαρός, ακόμα και όταν φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν ήταν σε θέση ούτε καν να αμυνθεί.

Τελικά μεταφέρθηκε νεκρός λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος.

Σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Ιατροδικαστής θα διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του νεαρού άνδρα.

Αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμη άτομο, που καταγράφηκε στα βίντεο, μαζί με τον κοσμηματοπώλη και τους παρευρισκόμενους, να κλωτσούν τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο.

Ποιος ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος

Από τις γνωστότερες μορφές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ελλάδα, ενεργός ακτιβιστής είναι ο νεκρός από την απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Πρόκειται για τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, οροθετικό και ομοφυλόφιλο που μαχόταν ενεργά για τα δικαιώματα των οροθετικών με ομιλίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα