Τη βασικότερη αιτία τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια αποκαλύπτει έρευνα

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που προκαλούν ένταση στα ζευγάρια; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει μια νέα βρετανική έρευνα από τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις Relate, Relationships Scotland και Marriage Care στην οποία πήραν μέρος 5.000 άτομα η βασική αιτία έντασης που μπορούσε ακόμα και να καταστρέψει τη σχέση είναι η διαχείριση των οικονομικών.

Οι αιτίες που ακολουθούν είναι η απουσία επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η χαμηλή λίμπιντο, η διαφορετική διάθεση

για σεξ, η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή και τα διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Τι μπορεί να κάνει κανείς για να μην του καταστρέψει η διαχείριση των χρημάτων τη σχέση του;

«Οι καβγάδες αρχίζουν να εμφανίζονται όταν τα ζευγάρια δεν μιλούν με ειλικρίνεια για τα χρήματα και όταν υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές στη διαχείριση των οικονομικών. Για παράδειγμα οι εντάσεις είναι δεδομένες όταν το ένα άτομο κάνει αποταμίευση και το άλλο είναι σπάταλο», αναφέρει η Barbara Bloomfield, σύμβουλος του οργάνωσης, Relate.

Επισημαίνει δε ότι είναι λιγότερο πιθανό να θυμώσουμε με τον/την σύντροφό μας για το πώς ξοδεύει τα χρήματα, αν κατανοήσουμε από πού έχει υιοθετήσει αυτές τις συνήθειες.

Επίσης προσθέτει ότι «ακόμα και αν αισθάνεστε ότι ο άλλος δεν σας καταλαβαίνει, μην πέφτετε στην παγίδα ότι ο/η σύντροφός σας μπορεί να διαβάζει τη σκέψη σας».

Διαφορετική διάθεση για σεξ;

Σύμφωνα με την Bloomfield μπορεί η διαφορετική διάθεση στο σεξ να επηρεάζει τα ζευγάρια ως ένα βαθμό, όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο δύο άνθρωποι να έχουν ακριβώς την ίδια διάθεση.

Η ίδια προσθέτει ότι θέματα όπως είναι το άγχος, τα προβλήματα υγείας ή θέματα που σχετίζονται με την εικόνα του σώματος, είναι μερικοί πιθανοί λόγοι της μειωμένης λίμπιντο, οι οποίοι μπορούν να δουλευτούν και να λυθούν.

Η έρευνα, επίσης, αναφέρει ότι το βασικό χαρακτηριστικό που αναζητούν σε έναν ή μια σύντροφο είναι η εμπιστοσύνη σε ποσοστό 67%. Τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν είναι η επικοινωνία, η δέσμευση, οι κοινές αξίες και η προσωπικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα