Οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας για την επίθεση στο Λονδίνο

Μετά το αρχικό σοκ της επίθεσης στο Λονδίνο, οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας ξεκίνησαν να κάνουν δηλώσεις εκφράζοντας κατά κύριο λόγο τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την επίθεση «μεγάλα νέα» μετά την σχετική ενημέρωσή του. Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους, «ενημερώθηκα για το περιστατικό στο Λονδίνο, κάποια μεγάλα νέα μόλις έλαβαν

χώρα», όπως αναφέρει το NBC.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια στις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Μαρκ Τόνερ, «παρακολουθούμε την ανησυχητική κατάσταση το βρετανικό κοινοβούλιο. Οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά σε όσους έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις βρετανικές αρχές. Η ασφάλεια των αμερικανών πολιτών σε κάθε μέρος του κόσμου αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Η πρεσβεία μας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε: «Φρικιαστικές εικόνες από το Λονδίνο. Η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε, οι σκέψεις μας κοντά στους Βρετανούς».

Ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο δήλωσε: «Σοκαρισμένος από την επίθεση στο Λονδίνο. Χθες πέρασα την ημέρα μου στη γέφυρα του Westminster. Ευτυχώς όχι σήμερα. Το Κοινοβούλιο του Λονδίνου είναι η μητέρα της Δημοκρατίας!»

Keywords
Τυχαία Θέματα