Τι θα γίνει με την ώρα στις 28 Οκτωβρίου – Μέχρι πότε θα υπάρχει η μετάβαση από τη θερινή στη χειμερινή

Η Κομισιόν και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πήραν πρόσφατα την απόφαση ότι θα πρέπει να καταργηθεί η μετάβαση από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Η καταληκτική λοιπόν ημερομηνία πλησιάζει…

Στο τέλος του μήνα, δηλαδή την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε όπως κάθε χρόνο τα ρολόγια μας, βάζοντάς τα μια ώρα προς τα πίσω, αλλά αυτό ίσως να μην είναι για τελευταία φορά.

Πιθανότατα θα την αλλάξουμε ξανά στις 31 Μαρτίου για να γυρίσουμε στη θερινή ώρα. Αυτή η αλλαγή του Μαρτίου ενδεχομένως να είναι

και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας.

Το συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως… Με βάση της απόφαση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Αν λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Να σημειωθεί ότι οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα μπορέσουν να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Keywords
Τυχαία Θέματα