Τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ζήτησε ο ΕΝΟΑ, στο πρόβλημα της έξωσής του από τον Άγιο Κοσμά

Μία συνάντηση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Αθήνας) κ. Ρότζερ Γκαττ, ο οποίος είχε τη μεγάλη τιμή να γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και να του ζητήσει την ευλογία του και τη στήριξή του στο κρίσιμο θέμα του κινδύνου του ξεριζώματος του ιστορικού αυτού σωματείου από τα χώματα – ή ακόμη καλύτερα – από την παραλία όπου ζει και δραστηριοποιείται στον Άγιο Κοσμά επί δεκαετίες.

Και εδώ ακριβώς

ήταν ο μεγάλος συμβολισμός της συνάντησης, καθώς ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπήρξε στα νιάτα του δεινός κωπηλάτης.

Είχε πει μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μία πραγματικά ανθρώπινη συνέντευξη που είχε δώσει το 2014 στο ΒΗΜΑgazino: «Ο δρόμος ο καθαρός ο δικός μου ήταν να γίνω αρχαιολόγος, ήμουν ένα άνθρωπος ζωντανός, ήμουν αθλητής, στην ομάδα του μπάσκετ και της κωπηλασίας, όλα αυτά τα ζούσα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά με απασχολούσε κυριολεκτικά ο άνθρωπος»…

Έτσι, λοιπόν, εκτός από θρησκευτικός ηγέτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα μπορούσε πραγματικά να συνειδητοποιήσει το τεράστιο πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζει ο ΕΝΟΑ και το οποίο ανέλυσε και προφορικά αλλά και με σχετική επιστολή του – υπόμνημα που παρέδωσε στον σεβάσμιο Προκαθήμενο της Εκκλησίας των Αθηνών…

Μία επιστολή, όπου ο κ. Γκαττ αναφέρει και το πηγαίο ενδιαφέρον του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για το ίδιο θέμα, καθώς επίσης και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιου για θέματα Αποδήμων κ. Τέρενς Κουΐκ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του ΕΝΟΑ, «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, έχοντας υπάρξει αθλητής και μάλιστα Κωπηλάτης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και συντάχθηκε με τις απόψεις και τις διεκδικήσεις τόσο των Αθλητών όσο και της Διοίκησης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίθετες με την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά ζητούν ακριβώς να είναι μέρος αυτής της ανάπτυξης».

Ελπίδα των εκπροσώπων του ΕΝΟΑ είναι η ευχή και η ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών να συνετίσει τους αρμοδίους και να μη χαθεί αναίτια αυτός ο ιστορικός χώρος για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, που αποτελεί πλέον και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου.

Πηγή: pyramisnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα